Uitgelicht product

Optimaal voorbereiden op uw tuinproject met onze proefstukjes!

Een schutting, overkapping, gevelbekleding of vlonder kiezen voor uw tuin kan lastig zijn. Bij Tuinhoutdiscount begrijpen we die uitdaging en daarom bieden we proefmonsters aan van onze diverse houtsoorten. Ervaar kleuren, texturen en vergelijk verschillende opties voordat u beslist. Kies met vertrouwen de juiste materialen voor uw buitenruimte.

Lees meer

Zelf een shutterscherm maken?

Altijd al een wand willen creëren die u ook eenvoudig kunt kantelen voor meer of minder privacy? In deze blog leggen we u graag uit hoe u zelf makkelijk zo een shutter kunt realiseren!

Lees meer

Wat is Bangkirai Yellow Balau?

Eén van de meest populaire houtsoorten wanneer we het hebben over Hardhout is de houtsoort Bangkirai. Binnen de houtsoort Bangkirai zijn er echter weer verschillende soorten hout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bangkirai Red Balau of Bangkirai Yellow Balau. In dit artikel gaan wij graag dieper in op de laatstgenoemde. Wel zo fijn!

Lees meer

Hoeveel cm een betonpoer boven de grond plaatsen?

Het is belangrijk om de betonpoer op de juiste hoogte te plaatsen. Ons advies is om deze circa 10 centimeter boven de grond uit te laten steken. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar het heeft ook nog belangrijke voordelen voor de constructie.

Lees meer

Welke dakbedekking moet u gebruiken voor uw tuinhuis?

In dit artikel wordt besproken waar u op moet letten bij het kiezen van een dakbedekking en leest u de verschillende mogelijkheden voor platte en hellende daken.

Lees meer

Top 10 best verkochte blokhutten en tuinhuisjes

Inspiratie op doen voor uw blokhut of tuinhuis? Dan is het vaak handig om uit te gaan van wat andere mensen al kochten. Dit is immers een betrouwbare graadmeter. De blokhutten en tuinhuisjes in dit overzicht kochten andere mensen het meest. Wel zo makkelijk!

Lees meer

Top 10 best verkochte schuttingen en tuinschermen

Inspiratie op doen voor uw schutting? Deze tuinschermen en schuttingdelen kochten andere mensen het meest. Wel zo makkelijk!

Lees meer

Waarom kiezen voor een Red Class Wood tuinscherm?

In dit artikel gaan wij graag dieper in op de Red Class Wood tuinschermen. Wat zijn hier nu eigenlijk de voordelen van en waarom kiest men voor deze soort tuinschermen? U leest het in dit artikel!

Lees meer

Wat is Red Cedar hout nu eigenlijk precies?

Bent u aan het oriënteren op welke houtsoorten geschikt zijn voor uw project in de tuin of voor op de gevel van uw woning of bedrijfspand? Dan is (Western) Red Cedar een houtsoort die u zeker niet mag vergeten in de overwegingen. Maar wat is Red Cedar hout dan precies en waarom zou u hiervoor wel, of niet moeten kiezen?

Lees meer