Blog

Hoeveel cm een betonpoer boven de grond plaatsen?

Een betonpoer is een betonnen fundering die wordt gebruikt voor een schutting of overkapping van hout. Als u deze zonder ondersteuning op de grond zet dan is de kans groot dat de constructie gaat verzakken. Ook is de kans op omwaaien bij een flinke storm ook een stuk groter. Maar het plaatsen van betonpoeren moet wel zorgvuldig worden gedaan. Zo is het allereerst belangrijk om de betonpoer op de juiste hoogte te plaatsen. Ons advies is om deze circa 10 centimeter boven de grond uit te laten steken. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar het heeft ook nog belangrijke voordelen voor de constructie.

Waarom kan ik de betonpoer beter niet helemaal ingraven?

Het is heel belangrijk om een betonpoer niet helemaal in de grond te laten verdwijnen. De houten constructie van een overkapping of schutting wordt hierop geplaatst en het is belangrijk dat het hout niet direct in contact komt met de grond. Als dat wel gebeurt dan trekt er gemakkelijk vocht op. Dit zal ervoor zorgen dat het hout sneller gaat rotten, ook als u direct met olie of beits aan de slag gaat om het hout te beschermen.

Zorg voor een deugdelijke constructie

Als u een overkapping gaat plaatsen dan is het natuurlijk belangrijk dat deze niet instort. Dat is niet alleen zonde van het werk, het is ook nog eens gevaarlijk. Zorg dus dat u met alles rekening houdt. De dragende palen van de overkapping moeten worden vastgezet op betonpoeren zodat de constructie niet alleen stevig staat als u klaar bent met klussen maar een jaar later ook nog. Bereken voordat u uw inkopen voor de schutting of overkapping gaat doen hoeveel betonpoeren u nodig heeft en controleer of u deze in de diep genoeg in de grond kunt brengen voordat u definitief aan de slag gaat met de klus. Zo voorkomt u dat u halverwege het project tegen problemen aanloopt waardoor u de plannen misschien wel drastisch moet wijzigen.

Zo plaatst u betonpoeren

Het plaatsen van betonpoeren is niet extreem lastig. Het is zaak dat u een gat graaft dat groot en diep genoeg is. Plaats voor extra draagkracht een funderingstegel en zet hier de betonpoer op. Vul het gat vervolgens op met sneldrogend beton. Voordat u dit doet controleert u natuurlijk of de betonpoer waterpas staat. Omdat de betonpoer zo’n 10 centimeter boven de grond blijft staan is het belangrijk om deze te kiezen in een kleur die past bij de constructie die u gaat bouwen of die aansluit bij de kleur van de bestrating.

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.