Blog

Welke dakbedekking moet u gebruiken voor uw tuinhuis?

Bent u van plan een tuinhuis te bouwen? Of is de dakbedekking op uw huidige tuinhuis aan vervanging toe? Dan heeft u een nieuwe dakbedekking nodig, maar het kan moeilijk zijn om te kiezen welke dakbedekking u wilt. U kunt voor een vrolijke en speelse bedekking gaan, maar ook voor een moderne of simpele. In dit artikel wordt besproken waar u op moet letten bij het kiezen van een dakbedekking en leest u de verschillende mogelijkheden voor platte en hellende daken. Zo hopen wij ook voor u de vraag welke dakbedekking u moet gebruiken voor uw tuinhuis te beantwoorden.

Waar moet u rekening mee houden?

Voordat u wordt ondergedompeld in de grote hoeveelheid mogelijke dakbedekkingen, is het goed om te bedenken welke uitstraling uw tuinhuis moet geven. Wilt u uw tuinhuis een moderne uitstraling geven, of kiest u voor een klassieke sfeer? Daarnaast kunt u ook kijken naar de beschikbare kleuren van dakbedekking, denk aan rode dakpannen of een groene bedekking door gras en planten. Een ander aspect waar u rekening mee moet houden is het budget wat u heeft. Tot slot kunt u zelf kiezen of u een plat of hellend dak wilt, hieronder staan de mogelijkheden.

Bedekking voor een plat dak

Voor platte daken zijn er verschillende dakbedekkingen beschikbaar. De populairste is een vilt dakbedekking, dit wordt ook wel bitumendakbedekking genoemd. Het heeft een grijze kleur. Het materiaal heeft een lange levensduur en is relatief goedkoop. Een andere optie is een groen dak. Hierbij wordt het dak voorzien van grassen en mossen. Dit zorgt voor goede isolatie en is dan ook wat duurder dan viltbedekking. Een andere populaire dakbedekking is EPDM. Dit is een soort grijs/zwartgekleurd folie en heeft een gemiddelde levensduur van 50 jaar.

Bedekking voor een hellend dak

Als u liever een hellend dak heeft, kunt u overwegen om Bitumen dakshingles te gebruiken. Ze zijn decoratief en heel makkelijk aan te brengen. Dakshingles zijn ontzettend populair, net als de ouderwetse dakpan. Dakpannen zijn te krijgen in allerlei vormen, maten en kleuren. Ze zijn dan ook makkelijk te combineren met allerlei stijlen. U kunt ook voor onduvilla dakpannen kiezen, deze worden gemaakt van beton. Iets wat daarop lijkt zijn leien. Leien geven uw tuinhuis een luxe en moderne uitstraling en kunnen op verschillende manieren gelegd worden.

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.