Veelgestelde vragen

Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse 3. Een duurzaamheidsklasse 3 is een matige duurzaamheid, dit duidt op een verwachte levensduur van het kernhout van ongeveer 10 tot 15 jaar. Dit kan uiteraard per product en per maat verschillen. De aangegeven verwachting is gebaseerd op onbehandeld Lariks/Douglas en bij grondcontact in onze klimaatomstandigheden met een kopse doorsnede van 50x50mm.

Published in: Douglas hout

VISA is de populairste creditcard ter wereld. In 2015 steeg het aantal door VISA verwerkte transacties met 11 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Meer informatie over Visa leest u hier.

Published in: Betalen

Maandag 08:00 - 17:00

Dinsdag 08:00 - 17:00

Woensdag 08:00 - 17:00

Donderdag 08:00 - 17:00

Vrijdag 08:00 - 17:00

Zaterdag 08:00 - 16:00

Published in: Showroom

MasterCard is sinds haar oprichting uitgegroeid tot wereldwijde aanbieder van credit- en debitcards. Een kwart van alle creditcardtransacties wordt gedaan met een kaart die is uitgegeven door MasterCard. Meer informatie over Mastercard leest u hier.

Published in: Betalen

Niet iedereen koopt elke dag een schutting en net zoals bij alle andere producten zijn er ook bij een schutting bepaalde punten om rekening mee te houden bij de aanschaf. In deze blog leggen wij uit waar u allemaal rekening mee dient te houden.

Published in: Schutting

Een boeideel is een vorm van dakrandafwerking. Deze afwerking kan zijn van een dakgoot, de onderzijde van een plat dan of rond het dak van een dakkapel.

Published in: Boeidelen

Ja, bij Tuinhout Discount is het mogelijk om op aanvraag producten helemaal op maat te laten maken.

Published in: Maatwerk

Nee, de tochtstrip wordt altijd op een standaard lengte geleverd bij de glazen schuifwand. Op dit moment is deze vaste lengte 2650mm. U kunt vervolgens zelf eenvoudig de juiste lengte toepassen op de tochstrip.

Published in: Glazen Schuifwanden

Een boeideel is gemaakt voor de bescherming en afwerking van het dak. Het is belangrijk dat deze goed worden onderhouden omdat deze vaak zijn gemaakt van hout en kunststof. 

Published in: Boeidelen

Met een THD zakelijk account kunt u gemakkelijk bestellen op naam van uw bedrijf. Deze orders komen automatisch binnen in ons magazijn. De prijzen op de website passen automatisch aan aan het soort bedrijf dat u bent. Op deze manier is het niet meer nodig om prijzen aan te vragen, de prijzen op de website zijn de voor u geldende prijzen.

Published in: THD zakelijk

Uiteraard kunt u bij Tuinhoutdiscount.nl gemakkelijk online een prijs aanvragen voor de door u benodigde producten. Waar u dit doet? Op deze pagina!

Published in: Offerte

Er is uiteraard een goede en vooral enorm stevige ondergrond nodig voor de glazen schuifwand. Is dit niet het geval? Dan kan de railset gaan verzakken en kunnen uiteindelijk de glazen schuifdeuren uit hun rails vallen. Uiteraard is dit helemaal niet de bedoeling en daarom is het noodzakelijk om te zorgen voor een stevige ondergrond. Vaak plaatst men een schuifwand op bijvoorbeeld een betonnen fundering (wanneer deze aanwezig is), op een houten vlonder of op de speciaal hiervoor beschikbare funderingskokers. Let er wel op dat u bij het plaatsen van deze funderingskoker eerst een aantal stoeptegels onder de koker verwerkt zodat de druk goed wordt verspreid.

Published in: Glazen Schuifwanden

De standaard voor online en offline betalen in België. Gekoppeld aan iedere Belgische bank en bankkaart. Meer over Bancontact leest u hier.

Published in: Betalen

Niet iedereen maakt elke dag een schuttingpoort zelf en daarom hebben wij voor u alvast een handig stappenplan uitgewerkt. Kunt u het gemakkelijk zelf doen. Het stappenplan voor het maken van een tuindeur leest u hier

Published in: Tuindeuren
Er is een hele reeks aan situaties waarin de vergunning niet nodig is om een blokhut te mogen bouwen. Dit geldt wanneer er gebouwd wordt bij een bestaande woning. Ook geldt het wanneer er op de grond wordt gebouwd en niet bovenop een reeds bestaand gebouw. De blokhut heeft maar één laag en geen verdieping. De blokhut heeft een woonfunctie en geen zakelijke functie. Er moet een afstand van een meter tot de weg of openbaar groen zijn. Ook moet het minimaal een meter van het voorerf af staan. Bij een oppervlakte van 10 vierkante meter of meer moet ook de afstand tot de buren minimaal een meter zijn. De nokhoogte komt niet boven drie meter uit. Dit wordt meestal gemeten vanaf de tuin. Met de blokhut wordt niet meer dan de helft van het erf volgebouwd. Tel de oppervlakte daarvoor ook op bij andere bijgebouwen. Bovendien mag de totale oppervlakte niet meer dan 30 vierkante meter zijn zonder vergunning. U bouwt bij een permanente woning, woonwagens en caravans tellen niet als permanent. Wanneer aan één van deze voorwaarden niet voldaan wordt is een lichte of volledige bouwvergunning nodig.
Published in: Tuinhuis