Veelgestelde vragen

Boeidelen zijn van verschillende materialen gemaakt. Eigenlijk gaat hem om drie soorten materiaal, namelijk kunststof, hout en trespa. Douglas is een soort hout wat vaak gebruikt wordt bij de productie van boeidelen. Douglas boeidelen zien er mooi uit maar vragen veel onderhoud.

Published in: Boeidelen

Een boeideel is gemaakt voor de bescherming en afwerking van het dak. Het is belangrijk dat deze goed worden onderhouden omdat deze vaak zijn gemaakt van hout en kunststof. 

Published in: Boeidelen

Een boeideel is een vorm van dakrandafwerking. Deze afwerking kan zijn van een dakgoot, de onderzijde van een plat dan of rond het dak van een dakkapel.

Published in: Boeidelen
Op het gebied van dakbedekking is bij blokhutten en tuinhuisjes vrij veel mogelijk. U kunt denken aan bijvoorbeeld dakleer, dakshingles, aquapan of EPDM. De specifieke soort dakbedekking die bij een tuinhuis mogelijk is is echter afhankelijk van de kenmerken van het specieke dak.
Published in: Tuinhuis
Een onbehandelde houtsoort is, op bijvoorbeeld een Hardhout na, vrijwel nooit heel erg duurzaam. Zo ook de houtsoorten waar tuinhuisjes van origine zijn geproduceerd niet. Om deze reden is het verstandig om het tuinhuisje te laten impregneren en zo de verwachte levensduur van het bouwwerk te verhogen. Zo kunt u langer genieten van uw tuinhuis!
Published in: Tuinhuis
Wellicht wat vanzelfsprekend, maar een goede fundering is de beste basis voor het plaatsen tuinhuis. Deze fundering kan in verschillende vormen worden gerealiseerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede laag bestrating, een betonnen vloer of aan voldoende funderingsbalken onder het tuinhuis.
Published in: Tuinhuis

Bij online houthandel Tuinhoutdiscount.nl begrijpen wij dat niet iedereen elke dag een tuinhuis of blokhut aanschaft. Daarom helpen wij u graag bij het maken van uw keuzes. Zo hebben wij eerder al een blog geschreven met daarin 7 punten waarvan wij adviseren om op te letten bij het kopen van een tuinhuis. Wel zo makkelijk!

Lees hier meer!

Published in: Tuinhuis
Wij raden aan om uw tuinhuis elk jaar te controleren op beschadigingen en of de beitslaag nog voldoende bescherming biedt. Afhankelijk van de beits en de weersomstandigheden zal er binnen 2 tot 5 jaar onderhoud moeten plaatsvinden. Het beitsen zelf doet u bij droog weer. Het mag ook niet te koud zijn en beitsen in de volle zon wordt sterk afgeraden. Houd de weersverwachting dus goed in de gaten om het beste moment uit te kiezen.
Published in: Tuinhuis
Tuinhuisjes zijn te verkrijgen met verschillende soorten daken. Hierbij kunt u denken aan een tuinhuis met plat dak, zadeldak, lessenaarsdak, puntdak of ronddak. Al deze varianten zijn beschikbaar via Tuinhoutdiscount.nl.
Published in: Tuinhuis
Er is een hele reeks aan situaties waarin de vergunning niet nodig is om een blokhut te mogen bouwen. Dit geldt wanneer er gebouwd wordt bij een bestaande woning. Ook geldt het wanneer er op de grond wordt gebouwd en niet bovenop een reeds bestaand gebouw. De blokhut heeft maar één laag en geen verdieping. De blokhut heeft een woonfunctie en geen zakelijke functie. Er moet een afstand van een meter tot de weg of openbaar groen zijn. Ook moet het minimaal een meter van het voorerf af staan. Bij een oppervlakte van 10 vierkante meter of meer moet ook de afstand tot de buren minimaal een meter zijn. De nokhoogte komt niet boven drie meter uit. Dit wordt meestal gemeten vanaf de tuin. Met de blokhut wordt niet meer dan de helft van het erf volgebouwd. Tel de oppervlakte daarvoor ook op bij andere bijgebouwen. Bovendien mag de totale oppervlakte niet meer dan 30 vierkante meter zijn zonder vergunning. U bouwt bij een permanente woning, woonwagens en caravans tellen niet als permanent. Wanneer aan één van deze voorwaarden niet voldaan wordt is een lichte of volledige bouwvergunning nodig.
Published in: Tuinhuis

Douglas heeft van zichzelf een mooie warme uitstraling, vaak iets dat men wilt behouden. Wanneer het hout echter onbehandeld wordt toegepast zal dit vrij snel grijs worden. Hoe dit komt? Door de invloed van weer, regen, maar vooral van de zon en specifiek de UV-straling. Bescherm uw Douglas hout hier dus goed tegen.

Published in: Douglas hout
Dit kan zeker, echter zal het hout snel vergrijzen. Daarnaast adviseren wij u tevens het hout te behandelen t.b.v. de duurzaamheid.
Published in: Douglas hout

Ja, één van de sterke eigenschappen (en dus pluspunten) van de houtsoort Douglas is dat de houtsoort zich gemakkelijk laat bewerken. Boren en/of zagen is dus geen enkel probleem.

Published in: Douglas hout

Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar. Deze Douglasspar heette origineel Oregon Pine.

Published in: Douglas hout

Nee, de muuraansluiting wordt altijd op een standaard lengte geleverd bij de glazen schuifwand. Op dit moment is deze vaste lengte 2650mm. U kunt vervolgens zelf eenvoudig de juiste lengte toepassen op de muuraansluiting.

Published in: Glazen Schuifwanden