Veelgestelde vragen

Er zijn bij het aanschaffen van een tuindeur verschillende elementen om rekening mee te houden. Om uw hierin te kunnen ondersteunen schreven wij hierover een blog. Deze blog leest u hier.

Published in: Tuindeuren

draairichting tuindeur poort

Naast het materiaal en de maten is het minstens net zo belangrijk om rekening te houden met de draairichting van de deur. Alhoewel het bij de meeste tuindeuren, bijvoorbeeld die met een stalenframe als basis, gaat om een deur met een universele draairichting, willen wij u er toch op wijzen hier rekening mee te houden. De draairichting bepaald namelijk hoe de deur zich gaat gedragen en wanneer u kiest voor een rechtsdraaiende deur, wanneer u een linksdraaiende deur nodig had is de oplossing hiervoor niet altijd even eenvoudig.

Published in: Tuindeuren

Jazeker! Wij hebben een uitgebreid assortiment hang- en sluitwerk zodat wij u hierin (vrijwel) altijd kunnen voorzien. Hang- en sluitwerk treft u hier

Published in: Tuindeuren

Komt een grote uitgave niet goed uit maar wil je geen schulden of extra kosten? Dan kies je voor in3. De enige gespreid betaalmethode zonder rente of lening en BKR registratie. Je betaalt gespreid in drie termijnen binnen 60 dagen. Meer over In3 leest u hier.

 

Published in: Betalen
Red Class Wood wordt over het algemeen benaderd als een op zichzelf staande houtsoort. In werkelijkheid is het echter een productsoort welke uit de bekende Vuren houtsoort wordt gerealiseerd met een speciale behandeling.
Published in: Red Class Wood

Veel mensen zijn bekend met het groen geïmpregneerde Vurenhout dat al jaren wordt gebruikt in de tuinen in ons land. In de basis is Red Class Wood hetzelfde behandeld als deze productsoorten, namelijk geïmpregneerd. In plaats van groen is hier echter een rode kleur voor gebruikt.

Published in: Red Class Wood

Het hout wordt uit verschillende duurzame bossen gekapt en beschikt over verschillende keurmerken. Zo is Red Class hout gekeurd en heeft het een keurmerk PEFC en EUTR.

Published in: Red Class Wood

Naast een lang kleurbehoud is Red Class Wood over het algemeen ook een stuk duurzamer dan Douglas hout. Uiteraard geldt dit wanneer er geen grondcontact is. Mits het hout onbewerkt is en geen grondcontact heeft geeft leverancier Tuindeco hier zelfs 10 jaar garantie op (uniek in deze markt).

Published in: Red Class Wood

Één van de redenen voor het ontwikkelen van de Red Class houtsoort was de irritatie rondom het snelle verkleuren van Douglas hout. Red Class Wood kan door het speciale proces nu tot 4x langer kleurbehouden.

Published in: Red Class Wood

Bij Douglas hout is het eindresultaat vaak minder mooi bij geschaafde delen. Dit komt vooral omdat het hout wordt geschaafd voordat dit volledig gedroogd is. Red Class Wood daarentegen is eerst helemaal kunstmatig gedroogd alvorens het wordt geschaafd naar de juiste maat. Op deze manier ontstaat er een zeer glas oppervlak.

Published in: Red Class Wood

Red Class Wood wordt tijdens het proces van productie uitvoerig in de gaten gehouden. Zo worden de materialen bijvoorbeeld gefilterd op knoesten. Red Class hout wordt veelal geproduceerd uit hout dat knoestvast is.

Published in: Red Class Wood

Red Class wood planken kunnen soms de eerste 2-3 weken iets vlekkerig tonen, dit trekt door de buitenlucht vanzelf weg. Hierover hoeft u zich dus helemaal geen zorgen te maken.

Published in: Red Class Wood

Red Class Wood is in verschillende soorten, maten en vormen te verkrijgen. Bij Tuinhoutdiscount.nl leveren wij Red Class Wood onder andere aan in de vorm van balken, planken, profielplanken, vlonderplanken, palen, maar ook complete overkappingen en tuinschermen.

Published in: Red Class Wood

Ja, de Red Class Wood palen en/of staanders worden tijdens het productieproces gelamineerd. Alhoewel veel mensen denken dat dit een nadeel is, is dit in werkelijkheid een enorm voordeel. Omdat deze palen zijn gelamineerd zijn deze immers ook kaarsrecht. Ideaal dus voor een project waarbij dit noodzakelijk is.

Published in: Red Class Wood

Veel mensen zijn bekend met het groen geïmpregneerde Vurenhout dat al jaren wordt gebruikt in de tuinen in ons land. In de basis is Red Class Wood hetzelfde behandeld als deze productsoorten, namelijk geïmpregneerd. In plaats van groen is hier echter een rode kleur voor gebruikt. Uiteraard heeft Red Class Wood wel andere voordelen zoals hierboven al even benoemd.

Published in: Red Class Wood