Vlonder

Bij Tuinhoutdiscount.nl beschikken wij over een groot assortiment hout voor een vlonder, ook wel vlonderhout. Hierbij kunt u denken aan vlonderplanken, balken voor de fundering, speciale schroeven en een grote keuze in beitsen. Dit alles tegen de scherpste prijzen! Als een van de grootste verkopers van vlonderplanken in onze regio en tegenwoordig ook in de rest van Nederland en België hebben wij een mooi assortiment weten samen te stellen. Dit mooie assortiment combineren wij met advies op maat en kennis over de producten die wij verkopen. Bent u op zoek naar een goedkope vlonder? Dan kunnen wij deze snel leveren. Houten vlonders, maar ook die van andere materialen zoals kunststof haalt u dus altijd bij Tuinhoutdiscount.nl! Kunt u niet direct vinden waar u naar op zoek bent? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom! Onze specialisten helpen u graag verder.

14 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
14 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is vlonder hout? 

U legt natuurlijk niet iedere dag een vlonder in uw tuin. Daarom is het handig om te weten wat vlonderhout precies is. Vlonderhout is niets minder dan hout voor een losliggende buitenvloer zoals een oppervlakte van een terras. Binnen Tuinhout Discount vindt u alles wat u nodig heeft voor het maken van een complete vlonder en dat nog in verschillende soorten materialen.

Belangrijke zaken bij het aanleggen van een vlonder

Een eerste stap voor het maken van een vlonder is het juiste soort materiaal die u nodig heeft. Het is van belang dat u op de hoogte bent hoe lang het hout van de vlonder mee moet gaan, voordat deze weer vervangen moet worden. Daarnaast is de afwerking van het hout belangrijk. Een plank met groeven zal bijvoorbeeld meer vuil vasthouden en hierdoor gladder worden dan een plank met een gladde afwerking. Verder heeft een dunne plank meer onderregels nodig dan een dikke plank. Ook speelt de ondervloer een rol en hoeveel onkruid er op deze ondervloer groeit. Kortom, veel punten om rekening mee te houden. Binnen Tuinhout Discount worden er dan ook diverse soorten vlonderplanken aangeboden. In het assortiment zijn een groot aantal materialen te vinden, zodat er zeker iets voor u bijzit.

Vlonder van composiet

Is voor u een natuurlijke uitstraling belangrijk? Dan zijn de composieten vlonderplanken precies wat u zoekt. Bij deze planken is er namelijk geen afbreuk in de natuurlijke uitstraling. Verder zijn vlonders van composiet nagenoeg onderhoudsvrij, omdat u deze niet hoeft te schilderen, beitsen of te oliën. Bovendien is dit type vlonderhout kleurvast. Verder is het een stroeve vlonder soort, waarbij de kans nagenoeg nihil is dat u uitglijdt. Ook zijn composiete vlonders splintervrij. U kunt dus zonder zorgen op blote voeten over het oppervlak rondlopen.

Geïmpregneerde vlonderplanken

Wilt u meer grip op uw platform? Dan zijn geïmpregneerde vlonders precies wat u zoekt. Deze planken zijn namelijk voorzien van een geribbeld oppervlakte die zorgen voor meer grip. Verder worden geïmpregneerde vlonderplanken gemaakt onder een hoge keteldruk. Dit zorgt ervoor dat het hout water afstoot en schimmels weert. Ideaal dus bij vochtig weer.

Hardhouten vlonderplanken

Als u duurzaam hout nodig heeft, wordt aangeraden om te gaan voor vlonderplanken van hardhout. Dit type vlonder heeft immers de hoogst mogelijke duurzaamheid. Hardhouten vlonderplanken zijn speciaal ontwikkeld voor tuin gebruik en wordt tevens minder snel glad dan andere typen planken. Een bekend hardhouten vlonderplank is Douglas. De Douglas vlonderplank is kenmerkend doordat deze vlonderplanken gemakkelijk te bewerken zijn. Mocht je op zoek zijn naar planken met weinig kwasten en noesten, dan wordt aangeraden om te kiezen voor vlonderhout van Bankirai. Let trouwens bij het bewerken van dit hout erop dat het hout niet splijt bij het inslaan van spijkers en schroeven. 

Vlonder maken? Deze materialen heb je nodig

Bij het maken van vlonders heeft u meer materiaal nodig dan alleen een aantal vlonderplanken. Zo heeft u naast vlonderplanken ook hardhout balken nodig. Deze balken zijn van nature vrij stevig en hebben een lange levensduur, waarmee dit hout de basis vormt van uw project. Daarnaast heeft u speciale vlonderschroeven nodig die ervoor zorgen dat alles vastgezet kan worden. Een andere goede toevoeging voor het bouwen van een vlonder is beits. Beits is een middel waarmee u een beschermende laag aanbrengt aan het hout, waardoor deze beter beschermd wordt tegen weersinvloeden. Tenslotte is gronddoek iets om rekening mee te houden bij het bouwen. Hiermee houdt u onkruid tegen.

Waarom een vlonder bestellen bij Tuinhout Discount?

Binnen Tuinhout Discount kunt u genieten van de grote voorraad aan vlonderhout. Daarnaast kan er een hoge kwaliteit worden gewaarborgd tegen scherpe tarieven. Verder kan er worden gegarandeerd dat uw bestelling snel bezorgd kan worden door middel van een slim transportnetwerk, waarbij ieder postcodegebied twee keer per week door ons nagegaan kan worden. Wilt u liever niet zelf aan de slag gaan met het leggen van uw tuin? Maak dan gebruik van de THD montageservice. Het materiaal zal dan worden geleverd en een geschikt bedrijf zal de montage verzorgen. Tenslotte kunt u ook de showroom bezoeken wanneer u vlonders van dichtbij wilt bekijken.