Blog

Top 3 meest gemaakte fouten bij het vlonder monteren

Bent u van plan binnenkort aan de slag te gaan met uw huidige vlonder of met de aanleg van een compleet nieuwe vlonder? Neem dan direct even de tijd om deze blog door te lezen. Wij stippen namelijk de drie meest gemaakte fouten gemaakt bij het vlonder monteren aan. Handig om voordat u aan de slag gaat eens door te nemen toch?!

Vlonderplanken te dicht op elkaar monteren

Hout is een natuurproduct en staat er om bekend dat het werkt. Maar naast hout werkt zelfs de materiaalsoort composiet een beetje. Zaak dus om de vlonderplanken met wat ruimte te monteren zodat de planken kunnen krimpen en uitzetten waar nodig. Doet u dit niet? Dan heeft u kans dat uw planken enorm gaan werken, ze kromtrekken, vlonderschroeven afbreken en dat de vlonderplanken los komen te liggen. Niet bepaald wenselijk!

Fundering? Daar kunnen we toch wel iets op besparen?

De fundering is wel iets waar we op kunnen besparen toch? Dit is een vraag die wij vaak horen. Het antwoord op deze vraag is heel makkelijk en tegelijkertijd heel duidelijk, namelijk; Nee! De fundering is juist het onderdeel van de vlonder waarvan wij u afraden om hier op te bezuinigen. Sterker nog, wij adviseren u hier meer in te stoppen. Hoe meer u uitgeeft aan uw fundering, des te meer dit doet met de duurzaamheid en dus verwachtte levensduur van uw vlonder. Iedereen wilt immers lang kunnen genieten van hun vlonder in de tuin toch?

Gladde planken vs. planken met groef

Veel mensen maken de fout om planken met groeven te gebruiken en te monteren omdat zij in de veronderstelling zijn dat deze meer grip hebben dan bijvoorbeeld gladde vlonderplanken. In werkelijkheid is dit helemaal niet het geval. De vlonderplanken met groef kunnen namelijk veel beter het vocht vasthouden en viezigheid en dus gladheid veroorzaken. Wij schreven eerder al een blog hoe u uw vlonder het beste kunt onderhouden en hoe u gladheid kunt voorkomen.

Lees meer: Vlonder schoonmaken en onderhouden? Dit moet u weten!

Veel mogelijkheden in soorten vlonderplanken

Alhoewel veel mensen denk dat er maar een paar soorten vlonderplanken bestaan is dit in werkelijkheid totaal niet het geval. Sterker nog, er is eigenlijk meer keuze dan wenselijk. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij de verschillende vlonderplanken gecategoriseerd op materiaalsoort. Zo hebben wij bij Tuinhoutdiscount.nl bijvoorbeeld de volgende soorten vlonderplanken;

Composiet vlonderplanken van meerdere merken

Waar wij bij vlonderplanken van hout meerdere houtsoorten hebben waarin wij vlonderplanken aanbieden, doen wij dit bij composiet ook maar dan net iets anders. Bij Composiet bieden wij vlonderplanken aan van verschillende merken. Hiermee realiseren wij een assortiment die op elk mogelijk vlak verschillend van elkaar is en dus aan ieders wens kan voldoen. Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn wij officieel dealer van de merken DuoWood, Supradeck en Eva-Last.