Showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad!    Bezorging Nederland en België op een vaste dag per postcode!

8.5 / 10
214  reviews

Blog

Waar op letten bij het kopen van een tuinhuis

Bij houthandel Tuinhoutdiscount.nl begrijpen wij dat niet iedereen elke dag een tuinhuis of blokhut aanschaft. Daarom helpen wij u graag bij het maken van uw keuzes. Onderstaand hebben wij een lijst van 7 belangrijke punten samengesteld waarmee u aan de slag kunt met het maken van uw keuze. Mochten onderstaande punten nou vragen bij u creëren of vragen onbeantwoord laten? Wees dan vooral niet bang om contact met één van onze specialisten op te nemen.

1. Grootte

De blokhut zal één van de, of misschien wel dé, grote bepaler zijn in de tuin. Denk dus goed na over hoe groot deze moet zijn. Het tuinhuis zal waarschijnlijk niet het overgrote deel van de tuin in beslag moeten nemen, maar de spullen die u er in kwijt kunt moeten wel passen. Gelukkig kunt u bij bijvoorbeeld een tuinhuis met overkapping bij ons filteren op maten. Wel zo makkelijk!

2. Wanddikte

De wanddikte van de blokhut loopt meestal parallel met de verwachte levensduur en de kwaliteit. Hoe dikker de wanden, des te langer het houten tuinhuis mee zullen gaan. Wanneer mensen kiezen voor een blokhut met een wanddikte die erg dun is zullen wij altijd aanraden om voor een wat dikkere wand te gaan. De meeste mensen die ervoor kiezen een blokhut aan te schaffen gaan voor een wand van 28mm dikte. Wilt u écht lang kunnen genieten van het tuinhuis? Neem dan een wand van bijvoorbeeld 45mm dik.

3. Dak

Het dak van een tuinhuis is vaak een van de veel onderschatte onderdelen van het product. De vorm van het dak is heel bepalend voor de look en feel die u gaat creëren in de tuin. Tevens is de manier van afdekken van het dak ook een keuze die u moet maken. Standaard komen de blokhutten vaak met dakleer. Wilt u dakshingles dan dienen deze er bij te worden besteld. Bij Tuinhoutdiscount.nl verkopen wij de volgende soorten daken;

  • Puntdak
  • Zadeldak
  • Platdak
  • Lessenaarsdak
  • Piramidedak
  • Ronddak
  • Wolfskap

4.Behandeling

Het behandelen van de blokhut kan de verwachte levensduur flink vergroten. Voor u zelf is het vooral belangrijk goed na te denken over hoelang u wilt dat de blokhut “blijft staan” en hoe deze er voor u uit moet komen te zien. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een groene impregnatie, maar u kunt uw blokhut vaak ook volledig in kleur laten spuiten.

5. Ventilatie

Ze zitten er niet standaard bij elke blokhut bij, maar de ventilatieroosters zijn een erg belangrijk onderdeel van de blokhut. Vooral voor de verwachte levensduur en duurzaamheid is dit erg belangrijk. Voorkom bijvoorbeeld schimmel door het plaatsen van roosters en laat de blokhut goed in lucht en vocht ventileren.

6. Fundering

Het is van groot belang dat de blokhut wordt geplaatst op een compleet vlakke en vooral stevige ondergrond. Niemand wilt immers dat de blokhut scheef komt te staan met alle gevolgen van dien. Vaak gaan onze klanten voor een fundering met grote tegels of een betonnen vloeren met kunststof funderingsbalken.

7. Regelgeving

Voor sommige blokhutten van bepaalde groottes is het nodig om in bepaalde gemeentes of gebieden een vergunning aan te vragen. Hier kunnen wij u bij Tuinhoutdiscount.nl helaas niet erg veel bij helpen. Dit is iets wat per gemeente verschilt.