Alles over hout

Optimaal voorbereiden op uw tuinproject met onze proefstukjes!

Een schutting, overkapping, gevelbekleding of vlonder kiezen voor uw tuin kan lastig zijn. Bij Tuinhoutdiscount begrijpen we die uitdaging en daarom bieden we proefmonsters aan van onze diverse houtsoorten. Ervaar kleuren, texturen en vergelijk verschillende opties voordat u beslist. Kies met vertrouwen de juiste materialen voor uw buitenruimte.

Lees meer

De ultieme gids: Alles over Rhombus gevelbekleding

Wat is Rhombus Gevelbekleding precies, welke soorten zijn er, waar wordt dit soort hout vaak voor gebruikt en waar moet u op letten bij het monteren van deze planken? U leest het allemaal in deze handige guide! Wel zo makkelijk! 

Lees meer

Alles over de houtsoort: Thermo Ayous

Bent u benieuwd wat Ayous hout precies is en welke eigenschappen, voordelen en misschien wel nadelen er aan deze houtsoort kleven? Daarover hebben wij in dit artikel zoveel mogelijk op een rijtje gezet.

Lees meer

Waarom een blokhut laten impregneren?

Bent u van plan om een blokhut of tuinhuis aan te gaan schaffen? Dan is het verstandig om te overwegen deze geïmpregneerd te bestellen. Waarom dit verstandig is? Dat leggen wij u graag uit in deze blog. Wel zo makkelijk!

Lees meer

Hoe werkt de ventilatie van een tuinhuis?

Ontdek hoe ventilatie een essentiële rol speelt in het behouden van een aangenaam binnenklimaat in uw tuinhuis. Leer waarom voldoende ventilatie cruciaal is, hoe het helpt bij het behouden van hout en het voorkomen van schimmelvorming. Ontdek handige tips voor een goede ventilatie, inclusief het installeren van ventilatieroosters en een zonne-energie ventilator. Geniet van een comfortabele en schimmelvrije ruimte in uw tuinhuis met de juiste ventilatie.

Lees meer

Top tien meest verkochte vlonderplanken

Als u van plan bent om een vlonder in uw tuin te bouwen, zijn er verschillende factoren waar u rekening mee moet houden. Een belangrijke eerste stap in dit proces is het kiezen van de juiste houtsoort en vlonderplanken voor uw project. In deze blog bespreken we graag de top 10 best verkochte vlonderplanken van Tuinhoutdiscount.nl met u. We hopen dat deze blog u zal helpen bij het maken van de juiste beslissing en het kiezen van de ideale planken voor uw vlonder.

Lees meer

5 tips voor het onderhoud van jouw vlonder

Een goed onderhouden vlonder is een prachtige toevoeging aan elke buitenruimte. Geniet van ontspannen middagen in de zon en gezellige barbecues met vrienden op deze perfecte plek. Ontdek in onze blogpost handige tips om je vlonder te onderhouden en zo de schoonheid en duurzaamheid ervan te behouden. Geniet jarenlang van je vlonder met onze nuttige adviezen.

Lees meer

Alles over de houtsoort: Azobé hout

Bent u benieuwd wat Azobé hout precies is en welke eigenschappen, voordelen en misschien wel nadelen er aan deze houtsoort kleven? Daarover hebben wij in dit artikel zoveel mogelijk op een rijtje gezet. 

Lees meer

Welke soorten Hardhouten palen zijn er voor uw schutting?

Bent u van plan om een schutting te plaatsen of te laten plaatsen bij u in de tuin, maar weet u nog niet welke hardhouten palen u moet kiezen? In deze blog zullen wij u uitleg geven over de verschillende hardhouten palen.

Lees meer

Welke onderregels kies ik voor mijn vlonder?

Het is belangrijk om de juiste onderregel te monteren onder uw vlonder. Hierdoor voorkomt u het zaken en doorzakken van de vlonder!

Lees meer

Wat is Bangkirai Yellow Balau?

Eén van de meest populaire houtsoorten wanneer we het hebben over Hardhout is de houtsoort Bangkirai. Binnen de houtsoort Bangkirai zijn er echter weer verschillende soorten hout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bangkirai Red Balau of Bangkirai Yellow Balau. In dit artikel gaan wij graag dieper in op de laatstgenoemde. Wel zo fijn!

Lees meer

Hoeveel afstand moet er tussen de onderregels voor mijn vlonder?

Als u een vlonder wilt gaan bouwen, moet u ook goed kijken naar de onderregels. Met onderregels bedoelen we de balken waar de vlonderplanken op bevestigd worden. Het is essentieel dat deze regels op de juiste manier worden aangebracht, want onderregels kunnen de vlonder maken of breken.

Lees meer