Blog

Top tien meest verkochte vlonderplanken

Overweegt u een vlonder te gaan bouwen in uw tuin dan komen hier verschillende zaken bij kijken. Vaak is de eerste stap in dit proces het kiezen van de houtsoort en de soort plank die u wilt gaan gebruiken voor uw vlonder. Er zijn verschillende houtsoorten waarvan u de vlonder kunt bouwen. Denk hier bijvoorbeeld aan Hardhout, Douglas, Red Class Wood, Composiet, geïmpregneerd Grenen of Vuren. Binnen deze houtsoorten zijn verschillende type planken beschikbaar. In deze blog willen wij de top 10 meest verkochte planken van Tuinhoutdiscount.nl bespreken en kunt u na het lezen van deze blog misschien wel een keuze maken!

#1 Vlonderplank Bangkirai Premium Hardhout 27x145mm

De Bangkirai Premium Hardhouten vlonderplank is onze bestverkopende vlonderplank. Als u op zoek bent naar een duurzame en luxueuze vlonder waar u lang van kunt genieten, dan zijn deze planken ideaal voor uw project! Met een dikte van 27 mm kunnen de liggers van het onderstel ongeveer 60 centimeter uit elkaar worden geplaatst. De vlonderplanken hebben een groefzijde en een gladde zijde. We raden aan om de planken met de gladde zijde naar boven te monteren, omdat er tussen de groeven mos kan ontstaan, wat de planken glad kan maken. De planken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtematen. Klik hier om de actuele voorraad te bekijken.

#2 Vlonderplank Bangkirai Premium Hardhout 27x190mm

De vlonderplank Bangkirai Premium Hardhout 27x190mm is een veel verkochte vlonderplank. De planken zijn een stuk breder dan de Bangkirai planken die op nummer 1 staan. Dit zijn wederom erg duurzame planken en geven een luxe uitstraling aan uw vlonder. De plank is glad geschaafd en heeft 2 groeven aan één zijde, wat helpt om kromtrekken te minimaliseren. Klik hier om de huidige voorraad te bekijken.

#3 Plank Douglas Onbehandeld Geschaafd 25x195mm

Onze Douglas houten planken verdienen de derde plaats in de lijst van meest verkochte vlonderplanken. Deze planken zijn zorgvuldig rondom geschaafd en hebben een prachtige afwerking. Ze zijn geschikt voor zowel regulier gebruik als vlonderconstructies. De Douglas vlonderplanken bieden een betaalbaar alternatief ten opzichte van onze hardhouten varianten, maar ze mogen zeker niet ontbreken in deze lijst. Klik hier om de actuele voorraad te bekijken.

#4 Red Class Wood (vlonder)plank Geïmpregneerd Geschaafd 28x195mm

Onze vlonderplanken zijn gemaakt van het opkomende houtsoort Red Class Wood. Dit rood geïmpregneerde vuren hout biedt uitstekende eigenschappen. Dankzij de impregnatie hebben de planken een levensduur van 10 jaar wanneer de planken bovengronds worden gebruikt zonder direct contact met de grond. De planken zijn glad geschaafd aan één zijde en fijnbezaagd aan de andere zijde, wat zorgt voor flexibiliteit in het ontwerp van uw vlonder. Klik hier om de actuele voorraad te bekijken.

#5 Ipé hardhout 21x145mm

Onze meest duurzame planken/vlonderplanken in ons assortiment zijn de Ipé vlonderplanken. Ipé is de meest duurzame hardhoutsoort die wij aanbieden en komt uit Midden- en Zuid-Amerika. De Ipé vlonderplanken staan bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit. Aan de zijkanten van de planken is een speciale profilering gefreesd, waardoor ze blind gemonteerd kunnen worden op de liggers met behulp van de bijbehorende clips. Voor een optimaal resultaat adviseren wij het gebruik van begin/eindclips en tussenclips tijdens de montage. Natuurlijk kunnen de planken ook geschroefd worden. Klik hier om de actuele voorraad te bekijken.
 

#6 Vlonderplank Douglas Hout 24x138mm

Deze prachtige Douglas vlonderplanken zijn ideaal voor uw vlonder. De planken hebben een groef kant en een gladde kant en kunnen op beide zijden gemonteerd worden. De Douglas kleur zorgt voor een warme uitstraling in uw overkapping. De Douglas planken zijn echter niet zo duurzaam als hardhouten vlonderplanken. Klik hier om de huidige voorraad te bekijken.

#7 Ipé Hardhout 21x90mm

Deze plank is de kleinere variant van de plank op de vijfde plaats. Het heeft dezelfde eigenschappen, maar is iets smaller. Het is belangrijk om te weten dat er bij deze plank meer bevestigingsclips nodig zijn voor de montage. Klik hier om de actuele voorraad te bekijken.

#8 Red Class Wood vlonderplank Geïmpregneerd Geschaafd 28x145mm

Deze Red Class Wood vlonderplank is de smallere variant van de 28x195mm Red Class Vlonderplank. In tegenstelling tot de bredere variant, heeft deze plank wel een groefzijde. Beide planken zijn behandeld met een Red Class impregnatie, wat resulteert in een prachtige rood/oranje kleur die sterk lijkt op douglashout. Klik hier om de actuele voorraad te bekijken.

#9 Vlonderplank Midden-Europees Grenen Groen Geïmpregneerd 28x140mm

Als u op zoek bent naar een voordeligere optie voor uw vlonder, dan zijn de 28x140mm Geïmpregneerd Grenen planken de perfecte keuze. Deze planken bieden een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Ze hebben zowel een groefzijde als een gladde zijde. Bovendien zijn de planken groen geïmpregneerd voor een langere levensduur van het hout. Klik hier om de actuele voorraad te bekijken.

#10 Vlonderplank Composiet Eva-Last I-Series 25x210mm

Onze bestverkopende composiet vlonderdelen zijn de Eva-Last I-Series. Deze planken zijn verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren. Ze zijn niet volledig massief, wat resulteert in een gunstigere prijs in vergelijking met massief kunststof, maar toch bieden ze een uitzonderlijke stabiliteit. De planken worden bevestigd met behulp van speciale Hulk-clips. Met de bijbehorende plinten kunnen de randen van uw vlonder op een mooie manier worden afgewerkt. Klik hier om de actuele voorraad te bekijken.

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.