Blog

4 tips voor het zomerproof maken van uw tuin

Het zonnetje begint langzaam door te komen en de meeste mensen beginnen de lentekriebels al te voelen. De vogeltjes fluiten ‘s ochtends wanneer we onderweg naar werk zijn en het blijft langer licht. Is het dan écht zover? Is het tijd voor die lekkere lente- en zomerperiode? Wie weet! Het is in ieder geval wel tijd om de tuin alvast zomerproof te gaan maken, zodat ook u deze lente en zomer optimaal kunt genieten van die prachtige buitenruimte.

Koken doet u buiten

Het is lekker weer en dus heeft u geen zin om telkens tijd binnen door te brengen voor de bereiding van het eten. Dan is buiten koken de ultieme oplossing! Kies hier voor een complete buitenkeuken in plaats van de “standaard” barbeque. Op deze manier kunt u volledig maaltijden bereiden in de buitenlucht. Bijvoorbeeld onder uw gloednieuwe overkapping of veranda.

Goed loungen is het halve werk

Naast lekker eten is het uiteraard ook erg belangrijk om goed te kunnen zitten en te ontspannen. Bespaar hierom vooral niet op de tuinmeubelen die u in uw droomtuin plaatst. Een goede tuinset zorgt voor erg veel ontspanning en zelfs voor gezelligheid! Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij een ruim assortiment tuinsets, tuintafels, tuinbanken en tuinstoelen. U bent dus slechts een paar kliks verwijderd van die heerlijke zomer lounge.

Een schone vlonder is het halve weg

Een vlonder in uw tuin die er goed uit ziet en ook nog eens voldoende grip biedt om hier zonder problemen overheen te lopen? Ga dan aan de slag met het schoonmaken van uw vlonder. Overigens is het goed onderhouden van uw vlonder het halve werk. Meer over het vlonder schoonmaken en onderhouden leest u in onze blog.

Lange zomeravonden in het verschiet

Bent u er helemaal klaar voor? Heeft u zin in zo’n heerlijke lange zomeravond met uw vrienden en/of familie in de tuin van uw dromen? Vergeet dan vooral niet te zorgen voor verlichting. Verlichting zorgt naast een beter zicht in tuin namelijk ook voor sfeer. Waar wij meestal kiezen voor een gezellig kampvuur (ook héél gezellig) is verlichting vaak het vergeten onderdeel in de tuin. Vergeet dit dus vooral niet. Waarom u voor verlichting zou moeten kiezen leest u in onze blog met redenen waarom u verlichting in de tuin moet plaatsen.

Er rest ons alleen nog te zeggen; Geniet van uw ultieme zomertuin!