Blog

Hou hier rekening mee wanneer u een schutting gaat kopen

Hou hier rekening mee wanneer u een schutting gaat kopen

Bent u van plan een nieuwe schutting neer te gaan zetten in de tuin? Dan zijn er een aantal punten om rekening mee te houden. Wij sommen er vast een aantal voor u op in dit artikel. Niemand wil hierin immers een foute beslissing nemen. De schutting staat er als het goed flink wat jaren en u wilt hier na het plaatsen geen omkijken meer naar hebben.

Regelgeving

Uiteraard zijn er al flink wat afleveringen van "Bonje met de buren" of "De rijdende rechter" geweest waarbij buren ruzie hadden over de erfafscheiding. Daarom is het zaak vooraf goed op te letten welke regels er voor uw situatie gelden. Wie is er bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de schutting? Zijn de buren verplicht om mee te delen in de kosten die voor de schutting worden gemaakt? En hoe hoog mag de schutting eigenlijk worden? Allemaal vragen die u van te voren beantwoord dient te hebben om mogelijke problemen te voorkomen. Overigens schreven wij eerder al een blog over de regels voor een erfafscheiding. Hierin leest u de antwoorden op de eerder gestelde vragen.

Materialen

Uiteraard is het tevens enorm van belang van welk materiaal u de schutting wilt gaan realiseren. Er zijn hierin enorm veel keuzes die afhangen van de sfeer en stijl die u wilt gaan neerzetten en de duurzaamheid die de producten dienen te hebben. Wilt u voor een natuurlijke look gaan? Dan zou u eens kunnen kijken naar natuurlijke tuinafscheidingen zoals een wilgenteenscherm, bamboescherm of een boomschorsscherm. Liever een strakke tuin? Dan is een zwarte schutting of bijvoorbeeld een Douglas tuinscherm vaak een goed idee. Wilt u écht gaan voor duurzaamheid en tuinschermen hebben die tientallen jaren goed blijven? Dan adviseren wij u hierin te kiezen voor tuinschermen van Hardhout.

Soort schutting

Veel mensen kiezen voor gemak en beslissen om een tuinafscheiding te gaan realiseren met kant-en-klare tuinschermen van, in de meeste gevallen, de maat 180x180cm. Maar er is nog een andere optie die ook hele mooie resultaten kan opleveren. Zo is het mogelijk om zelf een erfafscheiding te gaan realiseren met hardhouten palen en schuttingplanken. Op deze manier heeft u zelf de volledige controle over hoe de erfafscheiding in elkaar gezet wordt, de kwaliteit en de look. 

Bijbehorende producten

Veel mensen staren zich bij het uitzoeken en samenstelling blind op de tuinschermen of schuttingplanken die ze hiervoor willen gebruiken. Logisch natuurlijk, dit is immers waar constant tegenaan gekeken zal gaan worden. Maar nog belangrijker zijn eigenlijk de bijbehorende materialen die worden gebruikt voor het monteren van de schutting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kwaliteit van de palen, goede RVS schroeven en de behandeling van het hout met bijvoorbeeld HK-Lazuur van Remmers.