Douglas vlonderplanken

Bent u op zoek naar Douglas vlonderplanken? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl aan het juiste adres. Met grote voorraden en een groot assortiment allemaal tegen de scherpst mogelijke prijs zijn wij de plek voor het kopen van uw Douglas vlonderplanken. Ziet u de producten graag eerst even in het echt, heeft u vragen of gaat u graag het gesprek aan met één van onze specialisten? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom van ruim 1100m2!

4 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
4 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Douglas vlonderplanken voor een warme uitstraling

Een vlonder of een terras bepaald voor een groot deel de sfeer in uw tuin. Wilt u graag een warme en karakteristieke uitstraling? Maak dan een terras met douglas vlonderplanken. Een van de voordelen is dat de vlonderplanken van douglas goed te bewerken zijn. De planken laten zich goed zagen en schaven. Let wel op dat het hout niet gaat splijten wanneer u spijkers en schroeven gebruikt, ons advies hierin is om te planken altijd voor te boren.

Verschillende soorten douglas vlonderplanken

In ons assortiment hebben wij verschillende soorten vlonderplanken van douglas. Zo kiest u zelf de soort vlonderplank die het beste in uw tuin past. Al onze planken zijn netjes afgewerkt waardoor u ze zelf niet meer hoeft te schaven. Uit ons assortiment kunt u onder andere kiezen voor geïmpregneerde vlonderplanken. Deze planken zijn al behandeld waardoor ze beschermd zijn tegen regen en andere weersomstandigheden.

Veel meer dan alleen terrasplanken van Douglas

Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn wij uiteraard niet alleen gespecialiseerd in Douglas terrasplanken. Wij zijn namelijk ook specialist in vele andere houtsoorten. Bent u op zoek naar een andere houtsoort dan Douglas? Kijk dan eens tussen de volgende productsoorten en materialen. Wellicht staat hier wel tussen waar u naar op zoek bent;

Hardhouten vlonderplanken
Composiet vlonderplanken
Accoya vlonderplanken
Geïmpregneerde vlonderplanken
Vuren vlonderplanken

Douglas vlonderplanken behandelen

Douglas hout is erg sterk en duurzaam. Daarom kunt u vlonderplanken van Douglas goed onbehandeld gebruiken. Echter zal het hout na verloop van tijd een grijze gloed krijgen. Wilt u dit voorkomen? Kies dan voor de geïmpregneerde vlonderplanken. Of u kunt uw douglas vlonderplanken behandelen met olie en beits uit ons assortiment. Al enige tijd is Tuinhoutdiscount.nl officieel dealer van het merk Remmers. Deze producten zijn ideaal om uw vlonder mee te behandelen. Hier komt ook nog eens bij dat Tuinhoutdiscount.nl de goedkoopste aanbieder in ons land van het merk Remmers is. Bestel eenvoudig en snel de vlonderplanken van Douglas naar uw keuze in onze webshop. Hebt u nog vragen dan kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.

0 Veel gestelde vragen over Douglas hout

Douglas tuinhout is heel goed onbehandeld te gebruiken en gaat dan tussen de 5 en 10 jaar mee. Echter zal het na verloop van tijd wel een grijze gloed krijgen. Dit is niet erg maar niet iedereen vindt dit mooi. Om dit te voorkomen is het mogelijk om douglas hout te behandelen met olie of beits. Ook zult u vaak geïmpregneerd douglas hout tegen komen. Dit hout heeft al een beschermlaag tegen weersinvloeden, schimmels en insecten.

Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse 3. Een duurzaamheidsklasse 3 is een matige duurzaamheid, dit duidt op een verwachte levensduur van het kernhout van ongeveer 10 tot 15 jaar. Dit kan uiteraard per product en per maat verschillen. De aangegeven verwachting is gebaseerd op onbehandeld Lariks/Douglas en bij grondcontact in onze klimaatomstandigheden met een kopse doorsnede van 50x50mm.

Douglas hout is een houtsoort die veel gebruikt wordt voor buitentoepassingen zoals pergola’s, schuren en luxe tuinhuizen. Ook is het uitstekend hout voor het aanleggen voor een terras of vlonder. 

Voor het vastzetten van producten gerealiseerd uit Douglas hout adviseren wij om altijd gebruik te maken van schroeven van RVS. Gaat u aan de slag met een constructie zoals een kapschuur of plat dak overkapping dan adviseren wij gebruik te maken van een gebintschroef.

Jazeker, Douglas is een uitstekende houtsoort om buiten te gebruiken. De houtsoort op zichzelf is niet super duurzaam (duurzaamheidsklasse 3) en dus adviseren wij hierbij wel om het hout goed te behandelen.

Uiteraard is dit afhankelijk van wat u precies met het Douglas hout wilt gaan doen. Over het algemeen adviseren wij u echter altijd om gebruik te maken van HK-Lazuur, Tuinhuis Beits Color of GW-310 van het merk Remmers.

Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar. Deze Douglasspar heette origineel Oregon Pine.

Ja, één van de sterke eigenschappen (en dus pluspunten) van de houtsoort Douglas is dat de houtsoort zich gemakkelijk laat bewerken. Boren en/of zagen is dus geen enkel probleem.

Dit kan zeker, echter zal het hout snel vergrijzen. Daarnaast adviseren wij u tevens het hout te behandelen t.b.v. de duurzaamheid.

Douglas heeft van zichzelf een mooie warme uitstraling, vaak iets dat men wilt behouden. Wanneer het hout echter onbehandeld wordt toegepast zal dit vrij snel grijs worden. Hoe dit komt? Door de invloed van weer, regen, maar vooral van de zon en specifiek de UV-straling. Bescherm uw Douglas hout hier dus goed tegen.