Douglas balken

Bent u op zoek naar Douglas balken? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl aan het juiste adres. Met grote voorraden en een groot assortiment allemaal tegen de scherpst mogelijke prijs zijn wij dé plek voor het kopen van uw Douglas balken. Ziet u de producten graag eerst even in het echt, heeft u vragen of gaat u graag het gesprek aan met een van onze specialisten? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom van ruim 1100m2!

1-15 van 22
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
1-15 van 22
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Douglas balken in allerlei soorten en maten

In ons assortiment hebben wij verschillende soorten Douglas hout en balken. Hier kunt u zelf de balk kiezen die het beste is voor de klus waar u mee bezig bent. De balken zijn vers gezaagd op verschillende maten. Kies voor onbehandelde Douglas balken geschaafd en bepaal zelf of u ze wilt behandelen of niet. Of maak een keuze uit de manier waarop de balk is afgewerkt. U vindt al onze Douglas houten balken terug op onze website. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij Douglas balken in allerlei verschillende kopmaten. Veel hiervan hebben wij zelfs direct op voorraad liggen. Kunt u niet direct vinden waar u naar op zoek bent of krijgt u liever eerst nog een stukje persoonlijk advies? Neem dan eens contact op met een van onze specialisten.

Douglas balken, wat zijn dat?

Douglas is een houtsoort afkomstig van de douglasspar en is vanwege haar karakteristieke en warme uitstraling erg populair. Het hout is sterk en duurzaam en daarom uitermate geschikt om balken van te maken voor buitentoepassingen. Een groot voordeel van Douglas balken is dat ze heel goed te bewerken zijn. Het is gemakkelijk te zagen en schaven en u kunt zowel spijkers en schroeven als lijm gebruiken. Hierdoor is deze houtsoort ideaal voor grotere projecten zoals pergola’s en luxe tuinhuizen.. 

Douglas balken, wat zijn de voordelen?

De afgelopen jaren is de populariteit van Douglas hout flink toegenomen en bij Tuinhoutdiscount.nl behoort de houtsoort inmiddels tot één van de meest verkochte soorten die er is. Naast Douglas balken beschikt Tuinhoutdiscount.nl ook over een assortiment met Douglas planken en Douglas palen. Ideaal dus om uw complete project mee te realiseren. Maar welke voordelen heeft Douglas hout nou ten opzichte van andere houtsoorten? Wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet; 

  • - Douglas heeft door haar rode kleur een warme uitstraling.

  • - Douglas hout is een van de hardste Europese naaldhoutsoorten.

  • - Fijnbezaagd Douglas hout is vers gezaagd.

  • - Een hoog percentage kernhout.

  • - Een ideale manier om een robuuste uitstraling te realiseren.

  • - Zowel behandeld als onbehandeld leverbaar.

Andere houtsoort? Geen probleem!

Naast Douglas houtbalken hebben wij bij Tuinhoutdiscount.nl ook balken in vele andere soorten materialen. Bent u op zoek naar een andere houtsoort? Kijk dan ook eens tussen de volgende materiaalsoorten. 
Hardhouten balken
Accoya balken
Geïmpregneerde balken
Vuren balken

Douglas bestellen bij Tuinhout Discount

Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben we een grote voorraad Douglas balken die direct leverbaar zijn. Bovendien kunt u onze producten ook eerst in het echt zien in onze showroom van ruim 1100m2. Verder hebben we meerdere specialisten die u kunnen helpen om u te ondersteunen bij uw project. Heeft u dus nog vragen of twijfelt u over bepaalde keuzes? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag, compleet vrijblijvend, met u mee.

Douglas balken laten monteren door een professional?

Bij Tuinhoutdiscount.nl begrijpen wij dat niet iedereen zit te wachten op die enorme klus in de tuin. Daarom hebben wij bij Tuinhoutdiscount.nl de THD Montageservice in het leven geroepen. Wij nemen u alle zorgen rondom de montage van onze producten uit handen en schakelen een passende professional in om de klus te klaren. Wilt u dus uw Douglas houten balken laten monteren of heeft u misschien een hele andere klus? Wij regelen het voor u!

0 Veel gestelde vragen over Douglas hout

Douglas tuinhout is heel goed onbehandeld te gebruiken en gaat dan tussen de 5 en 10 jaar mee. Echter zal het na verloop van tijd wel een grijze gloed krijgen. Dit is niet erg maar niet iedereen vindt dit mooi. Om dit te voorkomen is het mogelijk om douglas hout te behandelen met olie of beits. Ook zult u vaak geïmpregneerd douglas hout tegen komen. Dit hout heeft al een beschermlaag tegen weersinvloeden, schimmels en insecten.

Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse 3. Een duurzaamheidsklasse 3 is een matige duurzaamheid, dit duidt op een verwachte levensduur van het kernhout van ongeveer 10 tot 15 jaar. Dit kan uiteraard per product en per maat verschillen. De aangegeven verwachting is gebaseerd op onbehandeld Lariks/Douglas en bij grondcontact in onze klimaatomstandigheden met een kopse doorsnede van 50x50mm.

Douglas hout is een houtsoort die veel gebruikt wordt voor buitentoepassingen zoals pergola’s, schuren en luxe tuinhuizen. Ook is het uitstekend hout voor het aanleggen voor een terras of vlonder. 

Voor het vastzetten van producten gerealiseerd uit Douglas hout adviseren wij om altijd gebruik te maken van schroeven van RVS. Gaat u aan de slag met een constructie zoals een kapschuur of plat dak overkapping dan adviseren wij gebruik te maken van een gebintschroef.

Jazeker, Douglas is een uitstekende houtsoort om buiten te gebruiken. De houtsoort op zichzelf is niet super duurzaam (duurzaamheidsklasse 3) en dus adviseren wij hierbij wel om het hout goed te behandelen.

Uiteraard is dit afhankelijk van wat u precies met het Douglas hout wilt gaan doen. Over het algemeen adviseren wij u echter altijd om gebruik te maken van HK-Lazuur, Tuinhuis Beits Color of GW-310 van het merk Remmers.

Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar. Deze Douglasspar heette origineel Oregon Pine.

Ja, één van de sterke eigenschappen (en dus pluspunten) van de houtsoort Douglas is dat de houtsoort zich gemakkelijk laat bewerken. Boren en/of zagen is dus geen enkel probleem.

Dit kan zeker, echter zal het hout snel vergrijzen. Daarnaast adviseren wij u tevens het hout te behandelen t.b.v. de duurzaamheid.

Douglas heeft van zichzelf een mooie warme uitstraling, vaak iets dat men wilt behouden. Wanneer het hout echter onbehandeld wordt toegepast zal dit vrij snel grijs worden. Hoe dit komt? Door de invloed van weer, regen, maar vooral van de zon en specifiek de UV-straling. Bescherm uw Douglas hout hier dus goed tegen.