Blog

Vlonder schoonmaken & onderhouden? Dit moet u weten!

vlonder onderhouden vlonder schoonmaken

Heeft u ook zo een prachtige vlonder in uw tuin liggen die u ook graag zo prachtig houdt? Dan is het zaak u eens goed in te lezen in het vlonder onderhouden en vlonder schoonmaken. Gelukkig hebben wij van Tuinhoutdiscount.nl al een aantal super handige tips voor u op een rijtje gezet.

Vlonder schoonmaken

Heeft u een mooie vlonder in de tuin liggen, maar is deze wel toe aan een goede schoonmaakbeurt? Dan hebben wij een aantal tips om dit met goed resultaat uit te voeren. Wilt u uw vlonder schoonmaken op een zo goedkoop mogelijke manier? Dan adviseren wij u om aan de slag te gaan met een harde bezem en water. Door de planken vochtig te maken met het water en deze vervolgens goed te schrobben met de harde bezem kunt u vrijwel al het vuil verwijderen. Het is hierbij wel essentieel om een harde bezem te gebruiken, vaak is het vuil namelijk goed opgewassen tegen zachte bezems. Wij raden het af om, ondanks dat het lijkt dat u er snel resultaat mee behaalt, een hogedrukreiniger te gebruiken. Bij het vlonder reinigen met een hogedrukreiniger is het namelijk zo dat u, vooral bij vlonderplanken als Douglas vlonderplanken en Vuren vlonderplanken, kans heeft op het open spuiten van de houtnerven van de vlonderplanken en zo in de toekomst nog meer kans heeft op vuil en alg op uw terras. Wilt u aan de slag met het vlonderplanken schoonmaken en twijfelt u hoe u dit het beste kunt aanpakken? Neem dan altijd contact met één van onze specialisten op. Wij helpen u graag verder.

Grijze vlonderplanken? Hout ontgrijzer is de oplossing!

Bij alle houtsoorten en vlonderplanken is het zo dat in de loop der jaren het hout zal gaan vergrijzen. Is dit bij u nu het geval? Dan is het vrij eenvoudig om de vlonder minder grijs te maken en vrijwel helemaal terug te brengen naar zijn/haar originele houtkleur. Hoe u dit doet? Door aan de slag te gaan met de hout ontgrijzer die Tuinhoutdiscount.nl aanbiedt van het merk Remmers. Ga aan de slag met het vlonder reinigen en heb binnen no-time weer een vlonder waar u trots op kunt zijn.

Vlonder onderhouden

Uw vlonder goed onderhouden? Dan is regelmaat het sleutelwoord. U zult namelijk vooral in de herfst, winter en het voorjaar zeker maandelijks uw vlonder moeten onderhouden en schoonmaken. Dit klinkt als veel werk, maar dit voorkomt enorm veel werk in de toekomst. U voorkomt hiermee namelijk dat algen een kans krijgen om aan te groeien. Uiteraard is het wel per situatie en product afhankelijk van hoe vaak er exact onderhoud zal moeten worden gepleegd.

Houten vlonders onderhouden

Zoals eerder in de blog al aangegeven is het vaak zaak om uw houten vlonder onderhoud op de ouderwetse manier uit te voeren met de hand door gebruik te maken van een bezem en water. Maar hoe geeft u uw hout nou precies dat extra stukje duurzaamheid mee om zich te beschermen tegen de verschillende invloeden van buitenaf die moeder natuur in petto heeft? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij hier een aantal mooie oplossingen en middelen voor. Heeft u bijvoorbeeld hardhouten vlonderplanken van de houtsoort Bangkirai? Gebruik dan eens Bangkirai olie om het hout een mooie natuurlijke kleur te geven of te laten behouden. Wilt u liever aan de slag met Douglas hout? Dan hebben wij hiervoor Douglas olie. Liever een middel dat uw hout in één keer tegen alle invloeden kan beschermen? Gebruik dan HK-Lazuur van Remmers. Dit is een 3-in-1 oplossing en over het algemeen de makkelijkste manier voor houten vlonder onderhoud.

Houdt rekening met onderhoud bij het kiezen van uw planken

Veel mensen gaan ervan uit, logischerwijs, dat zij bij vlonderplanken met groeven planken zullen hebben die minder snel glad worden. Er zitten immers groeven in de plank die voor grip zullen zorgen. Toch blijkt in de realiteit vaak het tegendeel. Omdat er groeven in de planken zitten hebben vuil en alg namelijk een mooie kans om zich in deze groeven te gaan nestelen. Dit is dan ook één van de redenen dat wij u adviseren uw vlonder nooit exact waterpas te monteren. Het water moet uit deze groeven kunnen weglopen. Wilt u planken die minder snel glad worden? Ga dan voor de glad geschaafde vlonderplanken van Tuinhoutdiscount.nl. Door deze planken regelmatig even schoon te vegen met een bezem bent u gemakkelijk en snel van al het vuil en dus gladheid af!

vlonder onderhouden vlonder schoonmaken

Kunststof vlonders

Kunststof vlonder onderhoud uitvoeren? Dit is weer heel anders dan het houten vlonder onderhoud. Kunststof of composiet is immers een heel ander soort materiaal en gedraagt zich dan ook compleet anders. Kunststof vlonderplanken zijn over het algemeen gemakkelijker in onderhoud. Bij kunststof vlonderplanken is het namelijk wél mogelijk om gebruik te maken van uw hogedrukreiniger. Vraag voordat u dit doet altijd eerst even na (dit kan bij ons) hoeveel bar de hogedrukreiniger mag hebben voor reiniging. Over het algemeen is dit een maximum van 80 bar. Gebruik een waaiervormige straal en houdt voldoende afstand tot de planken om eventuele beschadiging te voorkomen.

Krassen in uw kunststof vlonder?

Zijn er krassen ontstaan op uw kunststof vlonder? Geen paniek! Het is namelijk mogelijk om deze krassen te verwijderen. Wat wij hier normaal voor gebruiken is een stukje schuurpapier. Door hiermee in de richting van de groeven te schuren verwijderd u de beschadiging. U zult merken dat het geschuurde oppervlak een andere kleur heeft dan de rest van het terras. Dit stuk van uw kunststof vlonder zal even tijd nodig hebben om dezelfde kleur te krijgen als de rest van uw vlonderplanken. Over het algemeen heeft dit zo’n 14 weken nodig. Dit is echter afhankelijk van de weersomstandigheden en de situatie.

Meer informatie nodig?

Benieuwd hoe wij in uw situatie zouden adviseren? Neem gerust eens contact met ons op om uw vragen bij ons neer te leggen. Wij helpen u graag verder bij het schoonmaken en onderhouden van uw vlonder. U bent ook van harte welkom om eens langs te komen in onze showroom waar onze specialisten u nóg beter kunnen uitleggen hoe u één en ander het beste kunt doen, onderhouden en schoonmaken.