• 2 levermomenten per week bij u in de regio
  • Meer dan 1.500 producten op voorraad

Douglas Hout

Douglas hout kopen? Dat doet u heel gemakkelijk bij Tuinhout Discount. Bekijk ons assortiment douglas hout hieronder en bestel eenvoudig online. Ons hout is van hoogwaardige kwaliteit en ook nog eens extra voordelig omdat wij geen gebruik maken van tussenschakels. Bekijk hieronder ons assortiment douglas hout en maak gebruik van onze snelle bezorgservice en verschillende montagemogelijkheden.

1-12 van 69
per pagina
Aflopend sorteren
1-12 van 69
per pagina
Aflopend sorteren

Douglas hout voor buitentoepassingen

Douglas hout is een houtsoort dat veel gebruikt wordt voor buitentoepassingen zoals pergola’s, schuren en luxe tuinhuizen. Ook is het uitstekend hout voor het aanleggen voor een terras of vlonder. Tussen het groen van het gras, de planten en de kleurrijke bloemen heeft douglas hout een mooie karakteristieke, warme uitstraling.

Ruim assortiment aan douglas hout

Wat u ook wilt maken voor in uw tuin, wij bieden een breed assortiment aan douglas hout. In ons assortiment vindt u een uitgebreid aanbod aan planken, balken en palen in verschillende soorten en maten. Hiermee kunt u zelf aan de slag. Het maken van een eigen terras of vlonder is namelijk heel eenvoudig. Zeker met materiaal dat eenvoudig te bewerken is, zoals douglas hout. Bent u een echte klusser? Dan kunt u bij ons ook terecht voor grotere projecten als een blokhut of schuur. Naast de planken en balken die u nodig heeft bieden wij namelijk ook kant en klare deuren en ramen. Een mooi tuinstel maakt uw karakteristieke tuin helemaal af.

Wat is douglas hout?

Douglas is een naaldsoort en vanwege haar karakteristieke en warme uitstraling erg populair. Het hout is sterk en duurzaam en daarom uitermate geschikt voor buitentoepassingen. Een groot voordeel van douglas hout is dat het heel goed te bewerken is. Het is gemakkelijk te zagen en schaven en u kunt zowel spijkers en schroeven als lijm gebruiken.

Douglas hout behandelen

Douglas hout is heel goed onbehandeld te gebruiken en gaat dan tussen de 5 en 10 jaar mee. Echter zal het na verloop van tijd wel een grijze gloed krijgen. Dit is niet erg maar niet iedereen vindt dit mooi. Om dit te voorkomen is het mogelijk om douglas hout te behandelen met olie of beits. Ook zult u vaak geïmpregneerd douglas hout tegen komen. Dit hout heeft al een beschermlaag tegen weersinvloeden, schimmels en insecten.

Volop mogelijkheden dus voor uw tuin. Wilt u meer weten over ons geïmpregneerd hout of heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice, we vertellen u graag meer.

Douglas hout zien en voelen

Wilt u voor uw aankoop toch liever even in het echt zien hoe dit hout eruit ziet of hoe het voelt? Dat kan! Sinds het begin van 2017 hebben wij namelijk een showroom van ruim 1100m2! Dus bent u in de buurt? Kom dan gerust even langs om alle mogelijkheden rondom ons houtassortiment te bekijken. Tevens staat ons personeel 6 dagen per week voor u klaar om al uw vragen te behandelen. 

Andere producten gerealiseerd uit Douglas hout

Bent u niet zo'n klusser? Of wilt u graag wat voorbeelden zien van wat er kan worden gerealiseerd van Douglas hout? Op onze website staat een enorme hoeveelheid producten die zijn gerealiseerd uit Douglas hout. Zo bieden wij bijvoorbeeld; Speeltoestellen, Tuinhuisjes, Kapschuren, maar ook houten veranda's van Douglas hout. Vragen over onze houtsoorten? Neem dan gerust contact met ons op!