Douglas Hout

Douglas Hout

Douglas hout kopen? Dat doet u heel gemakkelijk bij Tuinhoutdiscount.nl. Hier profiteert u van een aanbod aan Douglas hout die varieert in allerlei dikte- en breedte maten in zowel fijnbezaagd als geschaafd hout. Voor ieder wat wils! Bent u er nog niet uit welke afmeting u nodig heeft of wilt u het aanbod van dichtbij bekijken? Kom dan gerust langs de showroom of neem contact met ons op.

1-15 van 64
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
1-15 van 64
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is Douglas hout?

Net zoals elke houtsoort, heeft ook Douglas zijn eigen karaktereigenschappen. Douglas hout is een sterke en duurzame houtsoort, die veel wordt gebruikt voor buitentoepassingen, zoals pergola’s, kapschuren en luxe tuinhuizen. Verder is het ideaal hout voor het aanleggen van uw terras of vlonder. Daarnaast heeft dit type hout een mooie karakteristieke en warme uitstraling wat deze naaldsoort erg populair maakt. Douglas hout is ook eenvoudig te bewerken, doordat het makkelijk te zagen en te schaven is waarbij spijkers en schroeven al voldoende zijn om alles vast te maken. Kortom, Douglas hout kunt u voor veel bouwprojecten gebruiken.

Werking Douglas hout

Net zoals vele andere houtsoorten, is Douglas hout gevoelig voor luchtvochtigheid. Zo zal het hout bij nat weer uitzetten en krimpen bij warm weer. Dit kan in sommige gevallen leiden tot oppervlakkige scheurtjes. Dit is vrij normaal en heeft in de meeste gevallen geen invloed op de stevigheid of kwaliteit van het hout. Verder kunt u noesten, vlammen en nerven treffen in het hout, omdat het een natuurproduct blijft. Er wordt dan ook aangeraden om het hout zo te monteren dat de noesten uit het zicht zijn, omdat deze er wel eens uit willen vallen. Wanneer er hars uit het hout komt, moet u wachten tot deze hard is en vervolgens het hars verwijderen met een stevige borstel.

Douglas hout behandelen

Hoewel onbehandeld Douglas hout al tussen de 5 en 10 jaar meegaat, zal het hout na verloop van tijd een grijze gloed krijgen. Om dit te voorkomen, kunt u het beste een olie of beits gebruiken om dit verouderingsproces te vertragen. Gelukkig is Douglas hout vaak geïmpregneerd wat betekent dat op dit type hout al een laag zit die beschermd tegen weersinvloeden, schimmels en insecten. Kortom, er zijn volop mogelijkheden voor uw tuin.

Breed assortiment Douglas hout

Op zoek naar Douglas hout voor in uw tuin? Tuinhout Discount heeft een breed assortiment aan Douglas hout. Hierin vindt u verschillende maten, afwerkingen en vormen, die u zelf ook makkelijk kan bewerken. Het maken van een eigen terras is nog nooit zo makkelijk geweest. Ook kunt u bij ons terecht voor zowel grote als kleine tuin projecten zoals een blokhut of buitenverblijf, maar ook kant-en-klare deuren en ramen van Douglas. U kunt verschillende breedtes en diktes in het assortiment vinden.

Douglas planken

Bij het maken van uw tuinhout project mogen Douglas planken niet ontbreken. Deze houten planken worden vooral toegepast om een stevig oppervlakte te creëren, zoals voor uw schutting of vlonder. Deze worden aangeboden in verschillende breedtes en diktes. Om extra bescherming te bieden en het verouderingsproces van het hout tegen te gaan, wordt aangeraden om Douglas olie op uw planken uit te smeren.

Balken van Douglas hout

Wilt u duurzaam hout gebruiken maar wel een stevige fundering? Dan zijn Douglas balken precies wat u zoekt. Deze balken vormen een belangrijk onderdeel in uw tuinbouwproject, omdat dit type balk gemaakt is voor hevige weersomstandigheden. Ideaal als u een overkapping of kapschuur in uw tuin wilt maken.

Douglas houten palen

Ook palen van Douglas zijn een belangrijk onderdeel bij de bouw van uw tuinproject. Voordelen aan dit type hout is dat deze palen een dichte structuur hebben en een roze-achtige kleur. Deze palen worden gebruikt bij het maken van overkappingen maar ook als schuttingpalen. Wanneer u ze in de grond plaatst, let er dan goed op dat u de Douglas palen niet te diep in de grond zet. Op deze manier wordt het vergrijzingsproces van het hout vertraagd en zal het hout langer meegaan.

Waarom kiezen voor Douglas hout bij Tuinhoutdiscount.nl?

Mocht u het moeilijk vinden om uw Douglas tuinhout project zelf in elkaar te zetten, dan kunt u de THD Montageservice raadplegen. Er wordt dan speciaal gezocht naar een geschikte partij die snel en vakkundig uw Douglas bestelling in elkaar zet. Maak daarom gebruik van onze service. Mocht u meer informatie willen of vragen hebben? Dan kunt u contact met ons opnemen.

0 Veel gestelde vragen over Douglas hout

Douglas tuinhout is heel goed onbehandeld te gebruiken en gaat dan tussen de 5 en 10 jaar mee. Echter zal het na verloop van tijd wel een grijze gloed krijgen. Dit is niet erg maar niet iedereen vindt dit mooi. Om dit te voorkomen is het mogelijk om douglas hout te behandelen met olie of beits. Ook zult u vaak geïmpregneerd douglas hout tegen komen. Dit hout heeft al een beschermlaag tegen weersinvloeden, schimmels en insecten.

Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse 3. Een duurzaamheidsklasse 3 is een matige duurzaamheid, dit duidt op een verwachte levensduur van het kernhout van ongeveer 10 tot 15 jaar. Dit kan uiteraard per product en per maat verschillen. De aangegeven verwachting is gebaseerd op onbehandeld Lariks/Douglas en bij grondcontact in onze klimaatomstandigheden met een kopse doorsnede van 50x50mm.

Douglas hout is een houtsoort die veel gebruikt wordt voor buitentoepassingen zoals pergola’s, schuren en luxe tuinhuizen. Ook is het uitstekend hout voor het aanleggen voor een terras of vlonder. 

Voor het vastzetten van producten gerealiseerd uit Douglas hout adviseren wij om altijd gebruik te maken van schroeven van RVS. Gaat u aan de slag met een constructie zoals een kapschuur of plat dak overkapping dan adviseren wij gebruik te maken van een gebintschroef.

Jazeker, Douglas is een uitstekende houtsoort om buiten te gebruiken. De houtsoort op zichzelf is niet super duurzaam (duurzaamheidsklasse 3) en dus adviseren wij hierbij wel om het hout goed te behandelen.

Uiteraard is dit afhankelijk van wat u precies met het Douglas hout wilt gaan doen. Over het algemeen adviseren wij u echter altijd om gebruik te maken van HK-Lazuur, Tuinhuis Beits Color of GW-310 van het merk Remmers.

Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar. Deze Douglasspar heette origineel Oregon Pine.

Ja, één van de sterke eigenschappen (en dus pluspunten) van de houtsoort Douglas is dat de houtsoort zich gemakkelijk laat bewerken. Boren en/of zagen is dus geen enkel probleem.

Dit kan zeker, echter zal het hout snel vergrijzen. Daarnaast adviseren wij u tevens het hout te behandelen t.b.v. de duurzaamheid.

Douglas heeft van zichzelf een mooie warme uitstraling, vaak iets dat men wilt behouden. Wanneer het hout echter onbehandeld wordt toegepast zal dit vrij snel grijs worden. Hoe dit komt? Door de invloed van weer, regen, maar vooral van de zon en specifiek de UV-straling. Bescherm uw Douglas hout hier dus goed tegen.