Blog

Veranda's: dé trends voor 2019!

Droomt u al een tijd van een veranda van hout in uw tuin? Een mooie houten veranda aan het huis is een droom van veel mensen. Gelukkig is het realiseren van deze droom door Tuinhoutdiscount.nl voor veel mensen nu ook écht haalbaar. Door een veranda van hout te realiseren met de producten van Tuinhoutdiscount.nl is het niet alleen relatief voordeliger, maar is het ook mogelijk om een houten veranda van hoge kwaliteit neer te zetten. Dus, waar wacht u nog op? Aan de slag met het realiseren van uw droom! Om u alvast een beetje op weg te helpen geven wij enkele tips en trends voor veranda’s in het jaar 2019.

Veranda inrichten in 2019: enkele tips!

Heeft u al een veranda staan of denkt u vast een paar stappen vooruit? Dan is het zaak om ook alvast te denken aan hoe u die mooie houten veranda wilt gaan inrichten. Het veranda inrichten is een vak apart. Het lukt immers niet iedereen om gemakkelijk de ideale inrichting voor de houten veranda te vinden. Om deze reden zetten wij vast enkele tips voor u op een rijtje op het gebied van sfeer en inrichting.

Breng sfeer aan met verlichting!

Een houten veranda is een prachtig elementen voor in de tuin. Maar als u hier tijdens de lange zomeravonden uren in het donker moet zitten is er ook niet zo heel veel meer aan. Hierom is het zaak om goed na te denken over de veranda verlichting. Een eenvoudige tl-balk op een balk monteren is voor de veranda verlichting zeker een mogelijkheid, maar de echte goede sfeer creëert u door van tevoren goed na te denken over de verlichting. Niemand wilt immers in een ongezellige tuin zijn zomeravonden spenderen. Overigens is het ook een echte aanrader om te gaan voor een veranda met openhaard. Een veranda met openhaard bevat namelijk, los van het voordeel dat het vuur in de openhaard zal zorgen voor gezellige tuinverlichting, enorm veel sfeer en dit komt de gezelligheid alleen maar ten goede!

Tuinmeubelen van hout

Een minstens net zo belangrijk onderdeel van de inrichting zijn uiteraard de tuinmeubelen. Hierin adviseren wij om eerst na te denken over de functie van de meubelen die u in gedachten heeft. Wilt u bijvoorbeeld gaan ontspannen en lougen onder uw veranda van hout? Dan is het logisch om te kiezen voor een loungeset. Wat natuurlijk ook het geval kan zijn is dat u gezellig wilt gaan tafelen in de tuin en dat de tuinmeubelen onder de houten veranda hiervoor zullen moeten gaan dienen. In dit geval is het vaak prettiger om te gaan voor een goede tuinset. De trend van dit moment? Een tuinset, tuinstoelen of tuintafels in dezelfde houtsoort als uw overkapping. Vaak is dit Douglas hout. U kunt dit effect ook zien op de foto's in deze blog.

Kleed aan met planten voor nóg meer sfeer!

Alhoewel Tuinhoutdiscount.nl een echte houthandel is en géén tuincentrum, raden wij u toch ook aan om goed na te denken over hoe u eventueel planten en groenelementen zou kunnen verwerken in en rondom uw veranda van hout. Het is erg belangrijk om de natuur ook een plek te geven en dit belangrijke elementen in de tuin niet volledig weg te cijferen. De planken kunnen namelijk een enorme boost geven aan de sfeer in de tuin en steken vaak erg mooi af tegen bijvoorbeeld een houtsoort zoals Douglas hout.

Voor de doe-het-zelvers: zelf een veranda maken!

Bent u handig, lijkt het u wel leuk om zelf de handen vuil te maken en uw houten veranda zelf op te bouwen? Dan is dit mogelijk! Zelf een veranda maken is met de producten van Tuinhoutdiscount.nl geen enkel probleem. Waar mensen vaak kiezen voor een houten veranda bouwpakket zoals wij deze ook aanbieden, is het ook mogelijk om te kiezen voor hout uit ons magazijn waarmee u zelf aan de slag kunt. Welke producten wij hiervoor zouden gebruiken? Wij zijn gek op Douglas hout, hiermee kunt u gemakkelijk een warme sfeer creëren en de houtsoort sluit qua kleur mooi aan bij de huidige stijlen en trends. Om deze reden zouden wij werken met de volgende soorten tuinhout;

Weet u niet helemaal hoe u aan de slag moet met bovenstaande betonpoeren? Geen paniek. Ook hierover hebben wij een handige blog geschreven: Betonpoeren plaatsen, hoe werkt dat?

Wat kost een veranda?

Waar veel mensen vaak benieuwd naar zijn is wat zo een houten veranda nou zou moeten kosten. De antwoord op deze vraag is niet altijd even eenvoudig. Het ligt er namelijk maar net aan hoe uw droom veranda er uit zou moeten komen te zien. Heeft u een dure smaak? Dan zal het prijskaartje van de veranda hier ook in meegaan. Heeft u geen speciale wensen en voldoet een “standaard” houtpakket? Dan kunt u voor een goede duizend euro al compleet zijn en slagen bij Tuinhoutdiscount.nl. Waar wij u wel in adviseren om rekening mee te houden is de eventuele montage en plaatsing van de veranda. Wilt u de veranda laten plaatsen? Hou er dan rekening mee dat de hovenier of timmerman die dit voor u uit gaat voeren hier gemakkelijk 2 dagen voor uit kunnen trekken. Bent u benieuwd wat uw veranda hout kosten zouden zijn? Vraag gerust eens een compleet vrijblijvende offerte aan!

We helpen u graag verder!

Bent u klaar om aan de slag te gaan en wilt u deze lente of zomer uw veranda gaan realiseren? Dan helpen wij u graag verder! In Ter Aar hebben wij een compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 gerealiseerd waar wij u eventueel vele mogelijkheden en modellen kunnen laten zien. Wie weet staat hier wel precies tussen waar u naar op zoek bent. Eerst even online oriënteren? Neem dan eens een kijkje tussen onze veranda’s!