Blog

Tips voor het functioneel inrichten van uw terras

Tips voor het functioneel inrichten van het terras

In de meeste gevallen is er niet zoveel ruimte beschikbaar voor een terras. De juiste inrichting is dus van groot belang. Alles moet functioneel zijn. Daarnaast is het belangrijk dat u er ook met veel plezier plaatsneemt. Het is daarom slim de tips de volgende tips mee te nemen in uw beslissingen. Door deze aanpak te volgen, is er meer te bereiken. Er zijn vijf punten waar direct mee aan de slag gegaan kan worden.

1 Uitgaan van het gebruik

De beste manier om een terras optimaal in te richten, is door uit te gaan van de manier waarop u het gaat gebruiken. Is het terras eigenlijk een voortzetting van de woonkamer? Dan is veel sfeer en stijl van belang voor de inrichting. Dat betekent dat er een luxe loungeset wordt geplaatst. Ook is er veel ruimte nodig voor mooie planten in bijpassende houten plantenbakken. Wilt u bijvoorbeeld meer diepte realiseren in het terras? Dan is dit optisch goed te realiseren met bijvoorbeeld de rechthoekige plantenbakken van Hillhout. Dit maakt het een plek waar je met plezier de tijd doorbrengt na een lange dag. Er zijn ook andere functies te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan een leuke plek om te kunnen dineren. Dan is de ruimte juist nodig voor een mooie eettafel waaraan het fijn eten is.

Tips voor het functioneel inrichten van het terras

2 De staat van de ondergrond

Om een terras praktisch te kunnen gebruiken, is een stevige ondergrond van belang. Zo kan het terras niet verzakken. Het is altijd verstandig om even onderzoek te doen naar de mogelijkheden en de draagkracht van de ondergrond. Is deze wel geschikt voor een compleet terras? Wanneer hier iets extra’s voor nodig is, dan biedt dat ook voordelen. Zo kan er bijvoorbeeld voor een mooie, natuurlijke houten vlonder gekozen worden. Wilt u bijvoorbeeld gaan voor een vlonderterras die erg duurzaam is en waar u lang van kunt genieten? Dan zou een hardhouten vlonderplank, een composiet vlonderplank van bijvoorbeeld het merk Supradeck of een Accoya vlonderplank een echte aanrader zijn. Benieuwd naar de grote hoeveelheden aan mogelijkheden? De specialist van Tuinhoutdiscount.nl heeft altijd goede ideeën beschikbaar. 

3 Werk ook in de hoogte

Omdat de ruimte voor het terras vaak beperkt is, kunt u ook in de hoogte werken. Dat kan bijvoorbeeld door te kiezen voor het ophangen van planten, in plaats van deze op de grond te plaatsen. Daardoor blijft er meer ruimte voor de tuinmeubelen over. Met de hoogte is ook direct een ander voordeel te benutten. Het terras kan een meer afgeschermde hoek worden op deze wijze. Die mate van privacy wordt in veel gevallen gewaardeerd.

Tips voor het functioneel inrichten van het terras

4 Wees exact

Het oppervlak dat beschikbaar is, verschilt per situatie. Ga dus ook op zoek naar mogelijkheden die exact passen. Dit geldt onder andere voor de gebruikte meubelen. Het is zelfs een optie om zelf het één en ander te maken. Met het juiste tuinhout is alles precies op maat te maken. Bovendien zorgt dit voor een unieke look die nergens anders te vinden is. Dat is een interessante optie om voor te gaan.

5 Niet uitsluitend de zon opzoeken

Een terras lijkt misschien de perfecte plek om lekker te zonnen. Toch is het juist ook zo dat het fijn is om af en toe de schaduw op te kunnen zoeken. Dit doe je bijvoorbeeld tijdens de maaltijd. Daarom is het slim ook te letten op plekken waar de schaduw op valt op het terras. Hoe u dit het beste kunt doen? Denk bijvoorbeeld aan het neerzetten van een pergola met een schaduwdoek of het realiseren van een stukje Douglas overkapping in de tuin.