Blog

Balkontips: Ik wil privacy!

Als het goed is zit het mooie weer van de lente er weer aan te komen en dat betekent dat binnenkort iedereen uit de winterstand gaat en langzaam naar buiten komt. Door dit mooie weer wil immers iedere Nederlander dat straaltje zon mee kunnen pakken in de tuin of op het balkon. Maar hoe zorgt u dat uw niet in een etalage zit wanneer u die straaltjes probeert op te vangen. Wij hebben tiips voor u!

Balkon grenzend aan die van de buren?

Woont u in een flat of appartement en grenst uw balkon aan die van de buren? Dan kan het voorkomen dat privacy er weleens bij inschiet. Op een paar mensen na zal het overgrote deel dat stukje privacy toch wel op prijs stellen. NIemand heeft toch zin om constant samen met de buren in de zon te zitten? Dit begrijpen wij bij Tuinhoutdiscount.nl volledig en daarom zetten wij een aantal mogelijkheden voor het creëren van wat privacy voor u op een rijtje.

Een schutting doet wonderen

De inkijk van de buren op uw balkon zo klein mogelijk maken? Dan kunt u altijd een schutting plaatsen tussen de twee balkons. Uiteraard verschilt het per balkon welke afmetingen er opgevuld moeten worden. Gelukkig zijn er verschillende maten en vormen schuttingen en is er dus voor ieder wat wils.

Liever een stukje natuur?

Wat voor veel mensen vaak de juiste oplossing is is het plaatsen van een natuurlijke tuinafscheiding, of in dit geval balkonafscheiding. Met het plaatsen van bijvoorbeeld een wilgenscherm of een rietmat hebben beide partijen minder het gevoel dat er een muur tussen de twee instaat en meestal is een stukje natuur op een balkon altijd welkom. De natuurlijke tuinafscheiding is er in vele verschillende afmetingen en is wanneer nodig gemakkelijk in de korten met een schaar.

Toch liever een oplossing met planten?

Uiteraard is het ook nog mogelijk om een stukje levende natuur als afscheiding te gebruiken. In dit geval is het zaak om een trellisscherm te plaatsen bij de scheiding van de balkon of tegen de reling. U kunt er vervolgens voor kiezen om er bijvoorbeeld een klimopplant tegen te laten groeien. Een stukje levende tuinafscheiding!