Blog

Dit moet u weten over de verzorging van bloembakken in uw tuin

Houten bloembakken in de tuin

Overweegt u in plaats van een hele rand vol met planten in uw tuin afgescheiden door een rolborder toch te gaan voor een mooie houten bloembak of voor potten? Vaak is het werk dat u hier aan heeft wel een stuk minder. Toch zijn er wel een aantal punten waar u rekening mee dient te houden. Gelukkig sommen wij bij Tuinhoutdiscount.nl vast een paar punten voor u op. Wel zo makkelijk!

Voorkom een overschot aan water

Planten hebben voldoende water nodig, dat weet waarschijnlijk iedereen. Maar wat niet iedereen weet, of waar in ieder geval niet iedereen rekening mee houdt is dat planten ook niet teveel water moeten krijgen. Om deze reden is het zaak om te zorgen dat het water dat de bloembak opvangt tijdens bijvoorbeeld een regenbui ook zijn weg uit de bloempot of bloembak kan vinden. Heeft u een plantenbak waar de afwatering niet helemaal goed is geregeld? Zorg er dan voor dat u voordat u de plantenbak vult eerst wat gaten in de onderkant realiseert.

Voeg voldoende voeding toe

Planten hebben naast water ook andere voedingsstoffen nodig. Wanneer de planten in de grond van de tuin geplaatst worden, zoals bijvoorbeeld in de border, dan kunnen ze deze voeding over het algemeen zelf uit de grond halen. Wanneer u echter grond in een bloembak of pot stopt zit hier niet altijd de juiste voeding in. Zorg dus dat u bij het kopen van de grond let op de voeding die hier in zit. Zit er geen voeding in? Dan adviseren wij u dit zelf toe te voegen.

Houten bloembakken in de tuin

Kies de juiste planten

Niet elke plant is geschikt voor het leven in een houten bloembak of ander soort pot. Om deze reden is het dan ook zaak om bij het aanschaffen van de planten of bloemen die u in de bakken wilt plaatsen u eerst te laten informeren over of deze planten geschikt zijn voor het leven in deze bakken. Vaak kan men u hierin bij een tuincentrum uitstekend adviseren.

Kwaliteit van de bloembak

Naast de kwaliteit van de grond, de afwatering en het soort plant is het minstens net zo belangrijk dat de houten bloembak voldoet aan de eisen. U wilt immers niet dat de bloembak na een aantal jaar uit elkaar valt. Zorg dus dat u de houten bloembakken goed behandeld. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door te gaan voor HK-Lazuur van het merk Remmers. Hiermee kunt u bijvoorbeeld de bloembakken van het merk Hillhout en/of Woodvision perfect behandelen zonder de kleur te verliezen. Benieuwd wat wij u hierin zouden adviseren? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad!