Blog

3 redenen om te kiezen voor een pergola in de tuin

Steeds vaker komt het voor, ook bij Tuinhoutdiscount.nl zien wij steeds vaker mensen die hiervoor kiezen. Maar waarom kiezen steeds meer mensen voor het plaatsen van een pergola in hun tuin? Wij zijn hier eens ingedoken en vroegen een aantal mensen wat hun de motivatie achter hun keuze is geweest. Wat hieruit kwam? 3 redenen die wij uiteraard weer met u delen.

1. Beschut, maar toch ook weer niet

Een reden die de meeste mensen aangeven als motivatie is het feit dat een pergola het mogelijk maakt om voor het gevoel beschut te zitten, zonder dat hierbij enige vorm van lichtinval verloren gaat. Een pergola is als het ware een overkapping zonder dak en dit is nou juist wat dit soort overkappingen zo aantrekkelijk maakt. De montage is relatief makkelijker dan bij bijvoorbeeld een overkapping met plat dak en bij een pergola is er de mogelijkheid om hier een mooie plant tegenop te laten groeien. Bij een aantal modellen van het met Woodvision is het zelfs mogelijk om een schaduwdoek als dak te laten fungeren. Wilt u dan een moment van zon onder uw pergola? Dan haalt u het doek gemakkelijk weg en zonnen maar!

2. Robuuste, landelijke en moderne uitstraling

Een andere motivatie die wij bij de mensen ontdekten was dat zij vooral gingen voor een bepaalde sfeer in hun tuin. Wilt u bijvoorbeeld gaan voor een robuuste, landelijke of moderne uitstraling? Met een pergola heeft u helemaal zelf de invloed op hoe deze er uit komt te zien. Dat is toch ideaal? Zo kunt u zelf de producten samenstellen en aan de slag met uw pergola.

Tip: Pergola’s zijn er bij veel partijen, ook bij Tuinhoutdiscount.nl, ook in standaard pakketten. Dit scheelt u eventueel wat werk in het samenstellen van de producten. Ook kunt u eens contact opnemen met één van de specialisten op dit gebied, zij helpen u graag verder.

3. Eenvoudige montage

Eerder in deze blog benoemde wij al even dat de montage van een pergola relatief makkelijker is dan die van andere overkappingen. De reden hierachter is dat er geen dak hoeft te worden gemonteerd. De meeste pergola’s bestaan enkel uit bijvoorbeeld Douglas palen. Het is dus alleen een kwestie van waterpas zetten en vastmaken.

Benieuwd hoe wij u zouden kunnen helpen bij uw pergola? Neem eens contact op met één van onze specialisten of kom langs in onze showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad!