Het is op dit moment erg druk. Hou a.u.b. rekening met potentieel langere levertijden.

Blog

Alles over Triple Profiel planken (dé trend van dit moment)

Triple profiel bij Tuinhoutdiscount.nl

Enorm is de toename  in de afzet van Triple Profiel planken, ook wel Triple Blokprofiel of Deens-Rabat genoemd. Maar wat maakt deze profielplanken nu eigenlijk zo bijzonder? U leest het in dit artikel. Wel zo makkelijk!

Beschikbaar in verschillende houtsoorten

Omdat het hier 'slechts' een profiel betreft zijn de mogelijkheden enorm voor het realiseren van dit profiel in verschillende houtsoorten. Op het moment van schrijven bieden wij bij Tuinhoutdiscount.nl verschillende hourtsoorten aan met dit specifieke profiel, namelijk;

Benieuwd naar ons assortiment Triple Profiel? Die bekijkt u hier.

Triple profiel in Red Class Wood

Één van de redenen voor het ontwikkelen van de Red Class houtsoort was de irritatie rondom het snelle verkleuren van Douglas hout. Red Class Wood kan door het speciale proces nu tot 4x langer kleurbehouden. Naast een lang kleurbehoud is Red Class Wood over het algemeen ook een stuk duurzamer dan Douglas hout. Uiteraard geldt dit wanneer er geen grondcontact is. Mits het hout onbewerkt is en geen grondcontact heeft geeft leverancier Tuindeco hier zelfs 10 jaar garantie op (uniek in deze markt). Het hout wordt uit verschillende duurzame bossen gekapt en beschikt over verschillende keurmerken. Zo is Red Class hout gekeurd en heeft het een keurmerk PEFC en EUTR. Bij Douglas hout is het eindresultaat vaak minder mooi bij geschaafde delen. Dit komt vooral omdat het hout wordt geschaafd voordat dit volledig gedroogd is. Red Class Wood daarentegen is eerst helemaal kunstmatig gedroogd alvorens het wordt geschaafd naar de juiste maat. Op deze manier ontstaat er een zeer glas oppervlak. Red Class Wood wordt tijdens het proces van productie uitvoerig in de gaten gehouden. Zo worden de materialen bijvoorbeeld gefilterd op knoesten. Red Class hout wordt veelal geproduceerd uit hout dat knoestvast is.

Triple blokprofiel in Caldura Wood

Caldura Wood is een thermische vurenhoutsoort uit Scandinavië (Noord-Europees). Het hout wordt via stoomdruk verduurzaamd en gaat dan vele jaren mee (tot twintig jaar en langer). Het hout vergrijst op een mooie egale manier en is ook vormvast. Hierdoor is het een aantrekkelijke houtsoort om te gebruiken. Caldura Wood is een houtproduct met een uitstraling die enigszins in de buurt komt van tropisch hout. Het voordeel van Caldura Wood is echter dat deze houtsoorten goedkoper is van bepaalde tropische houtsoorten. Doordat deze houtsoort volledig en tot in de kern is behandeld is het geen enkel probleem om Caldura Wood te bewerken. Zagen en frezen is dus geen enkel probleem. 

Triple profielen in zwart Vurenhout

Vuren is een houtsoort die zich super gemakkelijk laat bewerken, doordat het enerzijds erg sterk is en anderzijds heerlijk licht is van gewicht. Het hout laat zich gemakkelijk zagen en schaven en u kunt prima aan de slag met schroeven en spijkers. Liever lijmen? Ook geen enkel probleem. De houtsoort gebruikt voor dit product is uitstekend te gebruiken voor buitentoepassingen. Dit product is door de producent/leverancier eerst geïmpregneerd, ter verduurzaming van het product, en vervolgens twee keer rondom zwart gespoten. Zo krijgt men het best mogelijke resultaat voor zowel de duurzaamheid als de uitstraling. Deze triple profiel zwarte planken hebben een zwarte dekkende kleur waarbij de structuur van het hout zichtbaar blijft en is kleurvaster dan bijvoorbeeld zwart geïmpregneerde planken. Na verloop van tijd dient men dit product wel na te behandelen met zwarte beits zoals bijvoorbeeld GW-310 van het merk Remmers. 

Verticaal of horizontaal monteren?

Iets wat deze profielplanken zo bijzonder maakt is ook het feit dat men de planken zowel verticaal als horizontaal kan monteren. Uiteraard is er bij een juiste manier van montage in horizontale richting wel een betere bestendigheid tegen vocht, maar ook verticaal behoort zeker tot de mogelijkheden. Vaak wordt er bij een functie als gevelbekleding gekozen voor een verticale montage en bij bijvoorbeeld een tuinafscheiding voor een horzintale montage. 

Allure Hillhout Tuinhoutdiscount.nl

Ook beschikbaar als wandmodule

Vanwege de populariteit van deze profielen hebben nu verschillende producenten van overkappingen, kapschuren en zadeldaken besloten om ook deze Deens-Rabat planken aan te gaan bieden als wandmodule passend bij de verschillende overkappingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Toplawood buitenverblijf. Dit betekent overigens niet dat dit bij bijvoorbeeld een prachtig Hillhout buitenverblijf niet mogelijk is. 

Vergelijkbare profielen

Naast het profiel van de Triple Profiel planken zijn er ook verschillende planken die een vergelijkbaar profiel hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rhombusprofielen in de houtsoorten Douglas hout en Accoya of het Composiet gevelbekleding met een "Stripes-profiel".