Blog

Video: In 7 stappen uw schuttingpaal beschermen met Bison Rubber Seal

In 7 stappen je schuttingpaal beschermen met Bison Rubber Seal

Niemand zit te wachten op schuttingpalen die al snel rot zijn en weer aan vervanging toe zijn. Verduurzamen is dus nodig. Met Bison Rubber Seal kan dit eenvoudig. Hoe precies? Wij leggen het u graag uit in dit artikel.

Wat is Bison Rubber Seal eigenlijk?

Bison Rubber Seal is hét product van het bekende merk Bison als het gaat om het waterdicht maken van vrijwel alle ondergronden. Alle mogelijke klussen in huis kunnen worden uitgevoerd met Bison Rubber Seal. Van een klus op het gebied van waterdichting in de keuken of bijvoorbeeld in de badkamer tot reparaties aan het dak van uw huis tot het berschermen van de houten palen van uw schutting. Het mooie van dit product? Het is voor iedereen toegangelijk. Eenvoudig aanbrengen met een kwast, het product is milieuvriendelijk en is weer- en UV-bestendig. Kortom; Het product voor uw klus!

Stap 1: Meten is weten

Om te beginnen is het zaak om te bepalen welk deel van de schuttingpaal ingesmeerd dient te worden met Rubber Seal. Bij schuttingpalen is het zaak om de paal in te smeren op het stuk waar de paal in de grond komt en iets daarboven. Meet dit gedeelte dus af en tel hier wat ruimte bij op. Op deze manier weet u zeker dat u het gehele benodigde gedeelte beschermd tegen de invloeden van buitenaf.

Stap 2: Schuren en schoonmaken

Een misschien wel bekende stap die bij veel producten voor komt is het eerst even goed opschuren van het in te smeren stuk van de paal. Zorg dat dit stuk schoon, droog en stofvrij is alvorens u doorgaat naar de volgende stap.

Stap 3: Roeren

Net zoals met bijvoorbeeld de HK-Lazuur van het merk Remmers is het ook bij Bison Rubber Seal noodzakelijk eerst goed te roeren alvorens u gaat smeren. Zorgt dat u goed stevig roert totdat er in de pot een egale kleur ontstaat. Is er één egale kleur te zien in de pot? Dan kunt u naar stap 4.

Stap 4: De eerste laag

Bij Bison Rubber Seal is het zaak om in meerdere lagen te werken. Op deze manier bent u zeker van een goede bescherming en een dichte hechting. Smeer de zijkanten van de paal in en vergeet vooral de onderkant niet mee te nemen. Laat deze laag vervolgens 10 minuten drogen. 

Stap 5: De tweede laag

Breng nadat de eerste laag goed droog is een tweede laag aan.

Stap 6: Drogen

Zitten alle lagen er op? Dan is het zaak om het geheel goed te laten drogen en uit te laten harden. Rubber Seal is na ongeveer 3 uur stofdroog en na 48 uur volledig uitgehard. Uiteraard is dit wel afhankelijk van hoeveel u op de paal heeft gesmeerd.

Stap 7: Plaatsen van de schuttingpalen

Plaats wanneer alles goed droog is de schuttingpalen in de grond. Het is hierbij zaak goed op te letten dat het behandelde gedeelte enkele centimeters uitsteekt boven het oppervlak.

Alles uitgelegd in één video door Bison: