Douglas overkapping

Bent u op zoek naar een Douglas overkapping van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs? Dan bent u bij houthandel Tuinhoutdiscount.nl helemaal aan het juiste adres! Met een groot assortiment Douglas hout overkappingen zijn wij namelijk één van de grootste aanbieders in dergelijke producten van Douglas hout in Nederland! Als officiële dealer van merken als Woodvision, Hillhout en Trendhout zijn wij dé specialist op het gebied van uw nieuwe Douglas overkapping. Naast een groot assortiment en vele mogelijkheden tot maatwerk zijn wij ook uniek omdat wij beschikken over een compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad. Heeft u vragen of gaat u graag eens in gesprek met één van onze specialisten? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom!

1-15 van 75
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
1-15 van 75
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is Douglas voor een houtsoort?

Douglas hout is een houtsoort die veel gebruikt wordt voor buitentoepassingen zoals pergola’s, schuren, luxe tuinhuizen en dus ook Douglas overkapping. hiernaast is het uitstekend hout voor het aanleggen voor een terras of vlonder. Tussen het groen van het gras, de planten en de kleurrijke bloemen heeft douglas hout een mooie karakteristieke, warme uitstraling. Douglas is een naaldsoort en vanwege haar karakteristieke en warme uitstraling erg populair. Het hout is sterk en duurzaam en daarom uitermate geschikt voor buitentoepassingen. Een groot voordeel van douglas hout is dat het heel goed te bewerken is. Het is gemakkelijk te zagen en schaven en u kunt zowel spijkers en schroeven als lijm gebruiken. Ideaal dus voor de opbouw van een overkapping. Combineer de Douglas palen met bijvoorbeeld potdekselplanken in de kleur zwart en maak uw tuin helemaal af!

Waar moet u rekening mee houden bij het kopen van een Douglas overkapping?

Uiteraard koopt niet iedereen elke dag een Douglas overkapping en is dus niet elk onderdeel van dit proces bekend. Om hier ietwat inzicht in te geven hebben wij alvast een aantal punten waar u rekening mee dient te houden opgesomd. Wel zo handig toch!?

  • Soort schuur - Er zijn veel verschillende soorten schuren van Douglas hout. Een Douglas overkapping is dus een verzamelterm. De soorten zijn op te delen in kapschuren, plat dak overkappingen, zadeldak overkappingen, veranda's en carports. 
  • Bouwpakket - Het is zaak ook goed te letten hoe de overkapping aan u wordt geleverd en wat voor een Douglas overkapping bouwpakket dit is. Alle overkappingen komen in de vorm van een bouwpakket, echter hebben veel maatwerk Douglas overkappingen niet altijd een Douglas overkapping bouwtekening. Iets om dus rekening mee te houden.
  • Afmetingen - Het is zaak goed na te meten in de tuin welke maat u kwijt zou willen en kunnen. Hou hierbij rekening met het plaatsen van de juiste betonpoeren en een eventuele overstek van het dak. 
  • Fundering - Het soort fundering dat er nodig is is sterk afhankelijk van de grond die u in uw tuin als bodem heeft. Er zijn projecten waar betonpoeren voldoende zijn, maar soms is er toch echt schroeffundering of betonfundering nodig.
  • Behandeling - Misschien wilt u een wand van de overkapping in een bepaalde kleur hebben gespoten of behandeld? Misschien ook wel helemaal niet? Dan is het zaak om eens te kijken naar HK-Lazuur van Remmers. Hiermee beschermd u het hout van uw overkapping tegen vele mogelijke invloeden van buitenaf.
  • Levertijd - Een overkapping is geen eenvoudig product, moet worden geleverd met een enorme wagen en moet vaak voor u persoonlijk samengesteld worden (bouwpakket). Om deze reden heeft een overkapping in de meeste gevallen een levertijd van meerdere weken. Hou hierin dus rekening in uw planning en start optijd met bestellen en het maken van keuzes.

Wat voor soorten Douglas overkappingen zijn er?

Uiteraard zijn er net zo veel soorten producten in de productgroep Douglas hout overkappingen als in alle andere productgroepen en daarom is het soms moelijk om door de bomen het bos nog te zien. Gelukkig zijn er een aantal duidelijke verschillen tussen de soorten Douglas overkappingen. Zo hebben wij bij Tuinhoutdiscount.nl de volgende groepen;