Blog

Welke onderregels kies ik voor mijn vlonder?

Welke onderregels kies ik voor mijn vlonder?

Niet iedereen koopt elke dag een nieuwe vlonder voor in de tuin, laat staan het zelf uitvoeren van de montage. Om deze reden voorzien wij, van Tuinhoutdiscount.nl, u graag van zoveel mogelijk informatie. Welke onderregels zijn er eigenlijk nodig voor het monteren van een vlonder? Onze specialist heeft hier voor u alvast het een en ander voor op een rijtje gezet. Wel zo makkelijk!

Waarom gebruikt men onderregels?

Balken ook wel onderregels genoemd worden gebruikt bij het monteren van een vlonder of terras. Vaak wordt er vergeten hoe belangrijk het is om een goede fundering te hebben onder uw vlonder. Een fundering die goed geplaatst en bevestigd is zorgt ervoor dat de vlonder minder snel zal verzakken. Zo heeft u dus veel langer plezier van de nieuwe vlonder of terras. Bij het plaatsen van de fundering is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte tussen de onderregels. Door dit op de juiste afstand te monteren voorkomt u het doorbuigen van de planken. Zo zullen de planken langer meegaan en is de kans op doorzakken kleiner. Zodra de fundering juist is opgebouwd kunt u de vlonderplanken erop monteren met de hier speciaal voor geschikte clips of schroeven.

Welke maat heb ik nodig?

Voor het maken van een onderstel zijn de meest gebruikte maten 45x70mm en 50x100mm deze maten worden vaak gekozen en geadviseerd. Omdat deze balken de overspanning aan kunnen die nodig is om de plank op de juiste manier te kunnen monteren. De balk 45x70mm is in verschillende houtsoorten te krijgen zo bieden wij de balk aan in Angelim Vermelho, Geïmpregneerd vuren, Red Class Wood en Accoya. Deze balk is geschaafd en is veel maat vaster dan een fijnbezaagd balk van 50x100mm dit is een ruwe balk en kan dus iets afwijken van de kopmaat die wordt aangegeven. Zo adviseren wij altijd om op een terras voor 45x70 geschaafde balken te kiezen zodat deze mooi aansluiten op de ondergrond van het terras en u vlonder makkelijk recht te monteren is.

Welke soorten onderregels zijn er?

Meestal worden onderregels/balken met een kopmaat 45x70mm gebruikt. Mocht de vlonder veel gewicht moeten dragen, dan kunt u kopmaat 50x100mm gebruiken. Er zijn verschillende materialen onderregels, zoals de hardhouten (Azobé en Angelim vermelho) onderregels. Deze gaan gemiddeld 25 jaar mee. Hardhout is de meest duurzame houtsoort. U kunt ook kiezen voor geïmpregneerde onderregels. Deze zijn glad geschaafd en geïmpregneerd, waardoor ze makkelijk te verwerken zijn. De gemiddelde levensduur is 10 jaar. Aluminium en composiet regels nemen geen vocht en amper vuil op en gaan hierdoor extra lang mee.

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.