Blog

Waarom Zweeds-Rabat? Wat zijn de voordelen?

Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij vele soorten Zweeds-Rabat in ons assortiment. Van zwart geïmpregneerd tot zwart gespoten en van groen geïmpregneerd tot blank Douglas hout. Wij hebben het allemaal, maar wat is nu eigenlijk de reden dat men vaak kiest voor Zweeds-Rabat? Waarom Zweeds-Rabat? Wat zijn de voordelen? U leest het in dit artikel!

Wat is Zweeds-Rabat?

In Zweden staat, de voor de meeste mensen wel bekende, rood gepotdekselde huizen. De Zweeds-Rabat planken, die wij in Nederland ook wel eens potdekselplanken noemen, kennen hier hun oorsprong. In plaats van het potdekselen van normale houten planken is er hiervoor een speciale plank ontwikkeld; Zweeds-Rabat. Deze planken hebben een schuine afloop en een uitsparing/sponning voor eenvoudige montage.

Altijd een grote voorraad Zweeds-Rabat

Vanwege de populariteit hebben wij bij Tuinhoutdiscount.nl altijd een grote voorraad Zweeds-Rabat. In ons magazijn in Ter Aar proberen wij altijd constant alle maten te hebben liggen. Dit geldt voor het Zweeds Rabat Douglas, maar ook voor het Zweeds Rabat Zwart. Benieuwd hoe snel wij de door u gewenste producten bij u thuis kunnen leveren of of u deze direct bij ons kunt komen afhalen? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u verder. Er staan 6 dagen per week specialisten voor u klaar voor het beantwoorden van uw vragen of het klaarleggen van uw bestelling.

Een landelijke uitstraling

Waar wij in Nederland de potdekselplanken vooral herkennen vanuit Zweden, is dit misschien nog wel iets te ver weg gedacht. Veel Nederlandse boerderijen en landgoederen maken namelijk al gebruik van Zweeds-Rabat als gevelbekleding. Ook hebben veel van onze schuren deze planken al in gebruik. Een ideale plank dus voor het realiseren van een landelijke uitstraling.

Mooi te combineren met modern

Naast dat Zweeds-Rabat potdekselplanken ideaal zijn voor het realiseren van een landelijke uitstraling, op de wand of in de tuin door bijvoorbeeld montage op de schutting, is het ook mooi om de planken te combineren met moderne bouwstijlen. Veel nieuwbouw in ons land bevatten dan ook een gevel met daarop potdekselplanken.

Gemakkelijk te monteren

Zoals eerder al even benoemd hebben Zweeds-Rabat planken een speciale sponning en een schuine afloop waardoor montage relatief eenvoudig kan worden gerealiseerd. Wanneer men zorgt dat de onderste plank, bij het bekleden van een wand, waterpas zit is het hierna eigenlijk een kweste van stapelen en schroeven.

Hoe Zweeds-Rabat planken monteren?

Het daadwerkelijke bevestigen van Zweeds-Rabat gaat het best op een stevige ondergrond. Het gebruik van houten regels van Douglas is voldoende om het Zweeds-Rabat te kunnen monteren. De dikte moet wel aangepast worden aan de planken die gebruikt worden. Vaak is 2,2 bij 4,5 centimeter voldoende. Houd een afstand van 60 centimeter aan tussen de houten regels. Graag meer lezen over de bevestiging van Zweeds-Rabat planken? Lees dan eens dit artikel.

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.