Blog

Uw tuinhout voorbereiden op de herfst- en wintermaanden

Uw tuinhout voorbereiden op de herfst- en wintermaanden

Het is officieel herfst en dus is het gure, en vooral natte, weer in Nederland gearriveerd. Tijd dus om de tuin voor te bereiden op de wintermaanden die zullen volgen. Hoe u dit precies kunt doen? Dit kan bijvoorbeeld door het beitsen van uw tuinhout. Waarom dit het geval is dat leggen wij graag aan u uit in deze blog.

Moet ik beitsen of verven?

Regelmatig komen onze specialisten mensen tegen die denken hun tuinhout met verf net zo goed te beschermen als met beits. Wij snappen de verwarring, maar dit is toch écht niet het geval. Door gebruikt te maken van beits beschermt u uw tuinhout immers tegen meerdere invloeden van buitenaf. In tegenstelling tot verf is beits een middel dat (deels) in het hout trekt. Het hout is dus niet alleen op het oppervlakte beschermt maar ook (deels) aan de binnenkant. Het voordeel hiervan? Uw vlonder of Douglas houten overkapping is veel beter bestand tegen de regen die nog komen gaat.

Uw tuinhout voorbereiden op de herfst- en wintermaanden

Waarom mijn hout nu beitsen?

Vaak denken mensen er pas aan om te gaan beitsen wanneer het mooier weer wordt. Het zonnetje breekt door en de lente begint. Echter is het in de meeste gevallen logischer om hier ook aan te denken voor de herfst- en winter. Dit zijn immers de maanden waar uw hout de bescherming het hardst nodig heeft. Over het algemeen wordt er aangegeven dat de maanden mei en augustus de beste momenten zijn om te beitsen. Maar dit kan dus ook prima in de maanden eromheen. Het is hierbij echter wel zaak om een dag te pakken waarop de temperaturen juist zijn en het droog is.

Welke beits gebruiken voor mijn tuinhout?

Over het algemeen adviseren wij bij Tuinhoutdiscount.nl altijd om HK-Lazuur te gebruiken. Dit is echter ook wel afhankelijk van de kleur die u uw hout wilt gaan geven. HK-Lazuur is beschikbaar in meerdere verschillende kleuren. Wilt u het hout echter zwart maken? Dan adviseren wij een ander product van de producent Remmers, namelijk GW-310 Diepzwart.