Blog

Overkappingen & tuinhuizen met plat dak of puntdak: de voor- en nadelen!

In de wereld van overkapping is de keuze reuze. Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden en voor vrijwel elk onderdeel van de overkapping dienen er keuzes gemaakt te worden. Maar hoe zit dat nu eigenlijk met het dak? Waarom zijn hier verschillende mogelijkheden in en wat zijn hiervan de voor- en nadelen? In deze blog leggen wij u alles uit over een tuinhuis met plat dak, overkapping met plat dak of die met een puntdak. Interessant leesvoer dus!

De voor- & nadelen van een tuinhuis of overkapping met plat dak

Zoals alle soorten keuzes die kunnen worden gemaakt hebben ook overkappingen en tuinhuizen met een plat dak zo hun voor- en nadelen. Een groot voordeel bij een overkapping plat dak is bijvoorbeeld dat het dak relatief makkelijk te plaatsen is. Dit scheelt u veel werk of dit scheelt u veel arbeidskosten bij het plaatsen van de overkapping. Nog een voordeel van een tuinhuis met plat dak is dat het zicht over het tuinhuis of over de overkapping heen niet belemmerd wordt. De hoogte van dit soort tuinhuizen of overkappingen is immers een stuk minder dan die met een puntdak. Uiteraard komen dit soort producten niet alleen met voordelen. Zo is het bij dit soort daken zaak om goed te letten op de afwatering. Niemand wilt immers een zwembad op zijn of haar dak hebben.

De voor- & nadelen van een tuinhuis of overkapping met puntdak

Net zoals de producten met een plat dak hebben ook een overkapping met puntdak of een tuinhuis met puntdak hun voordelen en nadelen. In de volksmond worden meerdere soorten daken benoemd als puntdak. Een aantal daken die hieronder zouden kunnen vallen zijn piramidedaken en zadeldaken. Voor beide daksoorten geldt dat ze vaak ietwat moeilijker te monteren zijn dan platte daken, maar dit is geen probleem wanneer u bewust voor een dergelijke look kiest. Hou er rekening mee dat een overkapping of tuinhuis met puntdak vaak wel hoger uitvalt dan u denkt. Dit is iets om in gedachte te houden met betrekking tot bijvoorbeeld het aanvragen van een overkapping.

Welke overkappingen zijn er?

Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn er veel mogelijkheden op het gebied van overkappingen. Maar welke overkapping zijn er nu eigenlijk? Een overkapping is namelijk een verzamelterm waar vele andere productsoorten onder vallen. Bij Tuinhoutdiscount.nl verkopen wij de volgende soorten overkappingen;

Zelf een overkapping bouwen?

Bent u handig en heeft u wel zin in een project om uw eigen tuin een flink stuk te verrijken? Dan is het via Tuinhoutdiscount.nl ook mogelijk om helemaal zelf uw eigen overkapping te bouwen. Bij Tuinhoutdiscount.nl beschikken wij namelijk over een magazijn waar wij vrijwel alle materialen altijd op voorraad hebben zodat u snel aan de slag kunt met uw overkapping op maat. Door zelf de materialen uit te kiezen bent u volledig vrij in de bouw van uw overkapping. Op deze manier creëert u als het ware een overkapping op maat waar u zelf alle inspraak op hebt. Het enige wat u hoeft te doen is het kiezen van de materialen en aan de slag!

Tip: Uiteraard adviseren wij u wel om eerst eens het gesprek aan te gaan met één van onze specialisten zodat u altijd het beste uit de mogelijkheden haalt. Kom eens langs in onze showroom!

Welke soorten dakbedekking zijn er?

Één van de belangrijkste onderdelen bij het bouwen van een overkapping is het dak. Als dit niet goed gebeurd zal uw overkapping namelijk niet waterdicht zijn. En niemand zit te wachten op een overkapping die zijn functie niet doet, toch? Let er dus altijd goed op welke materialen u kiest voor het bedekking van uw dak. Een greep uit de mogelijkheden voor dakbedekking zijn;

Wat voor soort hout kun je gebruiken?

Welke houten producten u het beste kunt kiezen voor uw overkapping? Dit is afhankelijk van de stijl, uitstraling en kwaliteit die u wilt gaan realiseren. Wilt u bijvoorbeeld gaan voor een rustieke stijl? Dan is het mogelijk om te kiezen voor Eiken in de vorm van Eiken planken of Eiken balken. Hiermee realiseert u een overkapping van hoge kwaliteit die een mooie robuuste uitstraling heeft. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor Douglas hout. Met Douglas planken, Douglas balken en Douglas palen zet u binnen no-time een mooie overkapping neer met een warme uitstraling. Wel is hiervan de verwachte levensduur wat minder dan die van bijvoorbeeld Eiken.

Tip: Gebruik voor de verschillende onderdelen van uw overkapping zoals houten balken, planken en palen dezelfde houtsoort om een mooie stijl te realiseren en om de overkapping rust uit te laten stralen.

Laat u adviseren!

Onze beste tip uit deze gehele blog? Laat u adviseren! Er kan geen situatie zijn waar u teveel bent geïnformeerd. Bij Tuinhoutdiscount.nl is één van onze speerpunten dan ook dat wij onze klanten graag zoveel mogelijk helpen. Wij begrijpen dat niet iedereen elke dag een tuinhuis of overkapping in zijn of haar tuin plaatst of laat plaatsen. Om deze reden adviseren wij u dan ook altijd graag en compleet vrijblijvend. Midden in de Randstad hebben wij een showroom gerealiseerd met daarin alle mogelijkheden voor tuinhuisjes en overkapping tentoongesteld. Er zijn hier altijd specialisten aanwezig die u graag wegwijs maken in de wereld van de overkappingen en blokhutten. Kom dus vooral eens bij ons langs of neem contact met ons op.