Blog

4 manieren om een klein balkon praktisch en sfeervol in te richten

Veel mensen wonen in een flat of een appartement. Vaak is er in dit geval geen beschikking over een mooie tuin en moet u het doen met een balkon als ruimte om te genieten van de buitenlucht. Over het algemeen is het lastig om dit balkon, dat vaak wat klein uitvalt, “goed” in te richten. Gelukkig zetten wij van Tuinhoutdiscount.nl in onze reeks blogs “balkontips” een aantal handige manieren voor u op een rijtje om uw balkon praktisch en vooral sfeervol in te richten. Wie wil dat nou niet?!

Kies voor opklapbare tuinmeubelen

Vaak is ruimte het nummer één gebrek bij een balkon. Er zijn vaak maar enkele vierkante meters beschikbaar en dit is in veel situatie nogal krap. Vooral wanneer er bezoek is en iedereen buiten wilt plaatsnemen kan dit vaak voor nogal onhandige situaties zorgen. Hoe wij dit oplossen? Door in plaats van tuinmeubelen die statisch en log zijn, gebruik te maken van tuinsets, tuinstoelen of tuintafels die opklapbaar zijn. Op deze manier kunt u, wanneer de situatie hierom vraagt, gemakkelijk de setting wijzigen of de tuinmeubels opbergen voor meer ruimte. Ideaal!

Styling helemaal compleet met items van glas

Veel mensen doen het al, maar waarom? Het gebruik van glas voor de tuinstyling is enorm populair. Dit komt omdat de glazen items zoals lege flessen, glazen en/of potjes zorgen voor een gevoel van ruimte doordat ze doorzichtig zijn. Nóg meer sfeer creëren? Vul de potjes en flessen met bloemen, grint of kaarsen!

Maak gebruik van hangende bloembakken

Een buitenruimte zoals een balkon voelt niet sfeervol of als een tuin wanneer het stukje groen ontbreekt. Maar hoe voegt u die nodige stukjes natuur toe aan het balkon zonder teveel ruimte in beslag te nemen en ze te plaatsen als een soort obstakels op het balkon? Door ze op te hangen! Door de planten in bakken en mandjes op te hangen voelt de plaatsing hiervan niet als obstakel, maar juist luchtig. Waar wij de planten zouden ophangen? Misschien wel aan de balkonrail, aan de muur of zelfs aan het plafond! In de tuinbranche wordt dit verticaal tuinieren genoemd.

Gebruik pallets

Misschien wat afgezaagd, maar het gebruik van pallets is nog steeds helemaal hot en happening. Naast dat de pallets vaak een bepaalde sfeer creëren op uw balkon die een beetje neigt naar het strand sfeertje, is dit ook voor de portemonnee een erg aantrekkelijke oplossing. Een beetje creativiteit en handigheid en u heeft zo een bank, stoel of tafeltje in elkaar. Voeg een kussen toe en chillen maar!

Benieuwd wat wij bij Tuinhoutdiscount.nl nog meer te bieden hebben aan interessant leesvoer? Neem eens een kijkje op onze tuinblog en laat u verbazen met de handigste tips voor échte aanpakkers.