Blog

3 snelle tips voor de styling van uw tuin

De dagen worden langer en warmer en dat betekent dat we ons leven van binnen ook naar buiten kunnen verplaatsen. Heerlijk toch! Weer buiten kunnen genieten van die prachtige tuin in de zon. Hoe u de tuin weer snel klaar maakt voor uw buitenleven? Wij geven een drietal handige en vooral snelle tips!

Verschillende zitplekken

Wanneer u uw leventje van binnen naar buiten wilt verplaatsen en deze sfeer hetzelfde aan wilt laten voelen is het zaak om buiten dus hetzelfde te doen als u binnen doet. Dit betekent dat het woonkamergevoel moet worden gekopieerd en geplakt in de tuin. Hoe u dit kunt doen? Door meerdere zitplekken in uw tuin te creeren. Een koungehoek gecombineerd met wat stoelen en losse elementen zorgt vaak voor een warm en speels gevoel. Wilt u echt optimaal genieten in de tuin? Doe dit dan in een hangmat. Wie wil dat nou niet?

Verlichting is een must

Net zoals binnen is verlichting ook in de tuin van levensbelang. Zonder verlichting is er geen sfeer en kunt u vooral geen hand voor ogen meer zien. Plaats dus tuinverlichting wat zorgt voor dat extra stukje sfeer waar u naar op zoek bent. Dit kan verwerkt in uw tuinschermen, in de vlonder of met bijvoorbeeld een wandlamp. Een echt feestelijk gevoel laten ontstaan? Neem eens een lichtsnoer met losse lampjes en hang deze op in de tuin. 

Kleur en accessoires om het af te maken

Het klinkt wellicht wat cliché, maar het is toch echt zo. Door kleur toe te voegen en accessoires om het geheel af te stijlen maakt u uw tuin helemaal af. De kleuren van de producten bepalen vaak direct de sfeer en kunnen een bepaald gevoel voor de tuin neerzetten. Denk aan de kleurstelling van uw tuinmeubels in combinatie met bijvoorbeeld uw plantenbakken en tuinschermen. De combinatie van dit alles moet goed zijn en is cruciaal!