Showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad!    Bezorging Nederland en België op een vaste dag per postcode!

8.5 / 10
216  reviews

Blog

Groen op alle mogelijke plekken met verticaal tuinieren

Ook zo gek op groen en de mooie kleuren van de verschillende planten en bloemen, maar heeft u hier geen ruimte voor vanwege een te kleine tuin of enkel een balkon? Geen probleem! Tuinhoutdiscount.nl heeft voor u dé ideale oplossing! Waarom planten horizontaal op de grond laten groeien en veel ruimte laten innemen? Vooral als het ook verticaal kan. Omhoog met die planten. Het scheelt ruimte, het is goed te zien en gemakkelijk in onderhoud. In deze blog sommen wij een aantal mogelijkheden en handige tips voor u op...

Schutting/muur

Het is natuurlijk niet altijd even makkelijk om planten aan een wand te plaatsen, vooral als uw balkon er geen een heeft. Heeft u nou een tuin of balken waar wel een wand vrij is in bijvoorbeeld de vorm van een schutting of een muur? Dan is het erg leuk en eenvoudig om hier planken of plantenbakken aan op te hangen. Laat de groene muur maar ontstaan!

Tuinkast

Heeft u geen schutting of muur? Dan is het uiteraard ook mogelijk om een tuinkast te plaatsen op uw balkon of in uw tuin. Een tuinkast is over het algemeen gemakkelijk te verplaatsen (handig om de planten in en uit de zon te manoeuvreren) en de kasten zijn er in vele soorten en maten. Wel raden wij bij gebrek aan ruimte aan om een smalle tuinkast te gebruiken. Deze nemen het minste ruimte in.

Do it yourself

Bent u nou echt handig en creatief? Wees dan vooral niet bang om zelf aan de slag te gaan! Gebruik ons tuinhout en bedenk volledig zelf wat u wilt gaan maken. Bepaal zelf de look en de vormen. Super leuk toch!

Welke planten zijn geschikt?

Bij Tuinhoutdiscount.nl begrijpen wij dat u niet direct weet welke planten er dan geschikt zijn voor het verticaal tuinieren. Daarom hebben wij voor u alvast een aantal mogelijke toevoegingen voor uw verticale tuin op een rijtje gezet;

Schaduwtuin

Varens

Hedra

Geranium

Zenegroen

Longkruid

Moestuin

Aardbeienplant

Basilicum

Rozemarijn

Slasoorten

Tomatenplant