Rhombus schutting

Bent u op zoek naar Rhombus tuinschermen voor in uw tuin? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl aan het juiste adres. Met een grote variatie in maten, soorten en planken hebben wij voor ieder wat wils. Heeft u vragen over uw Rhombus schutting? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten of kom eens langs in onze showroom van ruim 1100m2 in Ter Aar. Omdat wij bij Tuinhoutdiscount.nl beschikken over deze unieke showroom is het voor u mogelijk om de Rhombus schutting eerst in het echt te bekijken alvorens u overgaat tot koop!

9 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
9 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn rhombus tuinschermen?

Rhombus tuinschermen, ook wel bekend als rhombus schuttingen of rhombus panelen, zijn een specifiek type tuinafscheiding die zich onderscheiden door hun opvallende diamantvormige patroon. Deze schermen bestaan uit houten latten die meestal in een hoek van 45 graden zijn geplaatst, waardoor het bekende rhombuspatroon ontstaat.

Deze schermen worden vaak gebruikt als decoratieve en functionele delen in tuinen en buitenruimtes. Ze brengen een moderne sfeer in de omgeving en creëren een groot verschil met de gebruikelijke rechte schuttingen.

Rhombus tuinschermen zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en kunnen behandeld worden met diverse kleuren om aan te sluiten bij verschillende tuinstijlen. De hoge kwaliteit van het gebruikte hout zorgt ervoor dat de schermen duurzaam en weerbestendig zijn, waardoor ze geschikt zijn voor buitengebruik en een lange levensduur hebben dit verschilt natuurlijk wel per houtsoort.

Kortom, rhombus tuinschermen zijn een stijlvolle keuze voor tuinafscheidingen, en ze bieden een visueel interessante dimensie aan buitenruimtes dankzij hun unieke diamantvormige patroon.

Voor en nadelen van Rhombus tuinschermen

Rhombus schuttingen zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een unieke en moderne uitstraling voor hun tuinafscheiding. Hier zijn enkele voor- en nadelen van de rhombus schuttingen die worden aangeboden op Tuinhoutdiscount.nl:

Voordelen:

1. Privacy: Door de dichte plaatsing van de houten latten bieden rhombus schuttingen een goede mate van privacy. Ze beperken het zicht van buitenaf, wat ideaal is voor wie zijn tuin wil beschermen en voorzien van meer privacy.

2. Duurzaamheid: De schuttingen zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten van hoge kwaliteit, waardoor ze bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Het is wel aan te raden om de tuinschermen te behandelen met een daarvoor geschikte olie of beits, en om de tuinschermen van de grond te plaatsen. Deze maatregelen dragen bij aan een verlenging van de levensduur, zodat u nog langer van de schutting kunt genieten.

3. Veelzijdigheid: Rhombus schuttingen passen binnen diverse tuinontwerpen, variërend van modern tot rustiek. Dit maakt ze geschikt voor vrijwel elke tuin. Een extra pluspunt van deze schermen is de mogelijkheid om ze naar eigen wens te behandelen, waardoor u met een olie of beits de perfecte kleur kunt creëren die aansluit bij uw gewenste stijl.

Nadelen:

1. Kosten:  Rhombus schuttingen kunnen prijziger zijn dan standaard schuttingen, en dit heeft te maken met verschillende factoren, waaronder het productieproces. Dit komt doordat er veel losse latjes in één tuinscherm worden verwerkt. Deze latjes moeten allemaal in de fabriek worden vastgeschroefd, wat natuurlijk extra tijd en arbeid vergt.

Bovendien is het tijdrovender om de benodigde materialen klaar te maken voor rhombus schermen. Terwijl een standaard tuinscherm meestal ongeveer 17 planken bevat, kunnen er in een rhombus scherm dubbelzijdig al snel zo'n 50 latten aanwezig zijn. Dit vergroot de complexiteit van de productie.

2. Nauwkeurige montage: Het is van groot belang om deze schermen nauwkeurig te monteren, zodat de planken van de losse schermen als één geheel doorlopen en niet verschuiven wanneer er een nieuw Rhombus tuinscherm naast wordt geplaatst. Hiermee creëert u een prachtig strakke wand.

Al met al bieden rhombus schuttingen een unieke en moderne uitstraling voor tuinafscheidingen, met de nodige voor- en nadelen waar rekening mee moet worden gehouden bij het maken van een keuze. Het is belangrijk om uw specifieke behoeften, montage mogelijkheden en budget in overweging te nemen bij het kiezen van het type schutting voor uw tuin.

Rhombus tuinschermen van Douglas

Douglas hout is een sterke en duurzame houtsoort die veel gebruikt wordt voor buitentoepassingen. Het heeft een warme en karakteristieke uitstraling, waardoor het populair is. Het hout is eenvoudig te bewerken en kan worden bevestigd met spijkers en schroeven. Onder invloed van luchtvochtigheid kan het hout uitzetten en krimpen, wat oppervlakkige scheurtjes kan veroorzaken, maar dit heeft meestal geen invloed op de kwaliteit. Noesten, vlammen en nerven zijn normaal voor dit natuurproduct.

Om te voorkomen dat het hout vergrijst, is het verstandig om het te behandelen met olie of beits. Over het algemeen biedt Douglas hout verschillende mogelijkheden voor schuttingen en kan het onbehandeld al 5 tot 10 jaar meegaan.

Alternatieven voor Rhombus tuinschermen

Bij Tuinhoutdiscount.nl beschikken wij uiteraard niet alleen over rhombus tuinschermen. Wij hebben namelijk vele verschillende soorten schermen. Een groot deel hiervan hebben we zelfs op voorraad in ons magazijn van ruim 4000m2 in Ter Aar. Andere tuinafscheidingen die wij op dit moment aanbieden in ons assortiment zijn onder andere;

Lariks Douglas tuinschermen
Hardhout tuinschermen
Grenen tuinschermen

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.