Azobé paal

Bent u op zoek naar Azobé palen van hoge kwaliteit tegen een zo laag mogelijk prijs? Dan bent u nu op het juiste adres. Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn wij gespecialiseerd in onder andere Azobé palen en andere soorten Hardhout. Met jarenlange ervaring hebben wij precies waar u naar op zoek bent. Heeft u vragen over onze producten, over Azobé over het algemeen of wilt u de producten graag eerst eens in het echt zien alovrens u overgaat tot koop? Kom gerust eens langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of neem eens contact op met één van onze specialisten en laat u adviseren.

7 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
7 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Online houthandel Tuinhoutdiscount.nl

Al meer dan veertig jaar is Tuinhoutdiscount.nl dé specialist in alle vormen van tuinhout. Wij bieden onder meer Hardhout, geïmpregneerd hout, Douglas hout, Composiet, Accoya, Vurenhout en Eikenhout in de vorm van balken, planken, palen, vlonderplanken, profielplanken en beschoeiing. Bij Tuinhoutdiscount.nl bent u aan het goede adres als u plannen heeft om een houten veranda te bouwen of als u overweegt een carport te maken om zo uw auto wat meer beschutting te bieden. Ook als u een garage wilt realiseren of priëlen, pergola’s en blokhutten bent u er aan het enige juiste adres. Dit geldt ook als u een tuinhuisje in uw tuin wenst, afscheidingen met uw buren wilt creëren en voor het realiseren van alle mogelijke overkappingen.

Tuinhoutdiscount.nl is dé specialist in Azobé hout

Binnen het indrukwekkend grote aanbod van tuinhout en constructiehout neemt Azobé hout een prominente rol in. Dit constructiehout is in verschillende vormen verkrijgbaar en kent tal van verschillende toepassingsmogelijkheden. Tuinhoutdiscount.nl biedt Azobé hout voor een zeer aantrekkelijke prijs. Gezien de kwaliteit die geboden wordt mag de prijs zelfs opvallend laag genoemd worden. Bovendien kan het Hardhout altijd snel geleverd worden, omdat Tuinhoutdiscount.nl twee levermomenten per week heeft. Doorgaans bent u dus binnen een week al in het bezit van het zeer sterke hout (mits de voorraad hoog genoeg is en dit na planning past). Azobé hardhout is sterk en bijzonder en blijft ook in de grond van meer dan uitstekende kwaliteit. Azobé is een natuurproduct en blijft dus steeds werken. Dit zorgt ervoor dat het hout steeds een mooie en vooral natuurlijke uitstraling houdt. Onder invloed van de weersomstandigheden verkleurt het hout weliswaar richting de kleur grijs, dit kunt u met olie of beits echter prima behandelen.

Welke eigenschappen kent de houtsoort Azobé?

Azobé hout is het hardste en meest duurzame type hardhout. Het is afkomstig uit West Afrika van de Lophira Alata, een loofboom die wel vijftig meter hoog kan worden en waarvan de stam een diameter van 1,80 meter kan bereiken. Azobé wordt vooral voor de zwaardere constructies gebruikt en moet weer, wind en grote krachten op kunnen vangen en kan dat ook. Azobé is zeer duurzaam en wordt niet zelden toegepast voor fundatiepalen en regels en voor afscheiding van vlechtmatten en walbeschoeiingen. Dit hout is ook perfect voor het maken van pergola’s, terwijl u het ook wel kunt gebruiken als onderliggers voor vlonders. Vers gezaagd Azobé hout kent een zeer sterke tanninegeur. Die geur trekt na verloop van tijd echter wel weer weg. Deze geur is overigens nog wat erger wanneer u kiest voor de, in sterkte, vergelijkabre houtsoort Angelim Vermelho. Deze laatsgenoemde houtsoort kent een erg sterke geur die de eerste periode sterk te ruiken blijft vooral bij vochtig weer. Het hout is prima machinaal te bewerken. In droge vorm heeft Azobé hout nadrukkelijk een afstompende werking op zagen en beitels. Schroeven en spijkers dienen overigens altijd voorgeboord te worden en het verdient aanbeveling om de schroeven en spijkers daarvoor in afwasmiddel of kruipolie te drenken voor u ze in het hout aanbrengt. Gezien de grote mate van duurzaamheid kunnen de palen en balken van Azobé hout vaak een kwart eeuw mee. U heeft er de komende tientallen jaren dus geen omkijken meer naar.

De voordelen van Azobé palen

 • Azobé hout is een van de meest duurzame hardhoutsoorten
 • Azobé palen zijn ideaal voor de zwaardere constructies
 • Bestand tegen weer, wind en grote krachten
 • Een Azobé paal is geschikt om in de grond te plaatsen
 • Azobé palen hebben een fijne gelijkmatige structuur
 • Vochtbestendig
 • Prima machinaal te bewerken
 • De Azobé paal heeft een hoge stoot en wrijvingsweerstand
 • Lange verwachte levensduur

Nadelen van Azobé palen

 • Door spanning kunnen latten met dikte tot 50 millimeter doorbuigen
 • Iets duurder in aanschaf in vergelijking met bijvoorbeeld Douglas hout

Waarvoor wordt Azobé vooral gebruikt?

Azobé palen zijn uitstekend in de grond te plaatsen en dat gebeurt dan ook op grote schaal. De conditie van de palen blijft ook in de grond prima. De tamelijk onverwoestbare palen zijn simpelweg dé sterkste tuinpalen die beschikbaar zijn. Palen van Azobé zijn simpelweg de ideale schuttingpalen en piketpalen, en daarnaast geldt Azobé hout als het ultieme beschoeiingshout. En zo zijn er tal van buitentoepassingen die op Azobé hout van toepassing zijn. Een ding weet u altijd zeker: u werkt met een van de sterkst denkbare en een van de meest duurzame soorten hout dat op de markt beschikbaar is.

Naast Azobé palen ook andere soorten Azobé hout

Azobé hout is in fijnbezaagde of gladgeschaafde uitvoering verkrijgbaar en de originele kleur zal door de invloed van het weer op en duur verkleuren naar potloodgrijs. De gladgeschaafde uitvoering is aantrekkelijk als de palen zichtbaar blijven en ze toegepast worden bij bijvoorbeeld tuinschermen of bij een pergola. Is het hout (fijn)bezaagd en dus ruw is het goedkoper in aanschaf en ideaal geschikt als grondpaal bij schuttingen en beschoeiingen. In het assortiment vindt u hardhouten balken en planken, profielplanken en palen die in fijnbezaagde en geschaafde uitvoering beschikbaar zijn. De uiteinden van de producten van Azobé kunnen gepunt en ongepunt geleverd worden. De palen kunnen worden geleverd in de afmetingen 80 x 80, 100 x 100, 65 x 65, 50 x 50, 60 x 60 en 150 x 150 millimeter. Wat betreft de balken geldt dit voor 45 x 90 millimeter, 50 x 80 millimeter, 50 x 100 millimeter en 50 x 150 millimeter.