Showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad!    Bezorging Nederland en België op een vaste dag per postcode!

8.5 / 10
231  reviews

Eikenhout

Eikenhout bestelt u eenvoudig online bij Tuinhoutdiscount.nl. Met een breed assortiment en een zeer scherpe prijs-kwaliteit verhouding zijn wij dé specialist in hout. Naast hout van hoogwaardige kwaliteit bieden we een snelle bezorgservice en diverse montagemogelijkheden. Zo maken we het zo eenvoudig mogelijk om online uw eikenhout te bestellen en weet u zeker dat u topkwaliteit hout in huis haalt. Bekijk hieronder ons assortiment planken en balken en bestel uw eikenhout eenvoudig online. Heeft u vragen over onze producten, bekijkt u de producten graag eerst even in het echt of gaat u graag eerst eens het gesprek aan met één van onze specialisten op het gebied van Eikenhout? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2!

1-12 van 29
per pagina
Aflopend sorteren
Pagina
1-12 van 29
per pagina
Aflopend sorteren
Pagina

Eikenhout kopen

Eikenhout is een van de bekendste houtsoorten. Dit komt doordat het een sterke en harde soort is, maar toch ook redelijk makkelijk te bewerken. Het is uiterst geschikt voor een groot aantal buitentoepassingen zoals een vlonder, schutting of tuinhuis. Als u voor eikenhout gaat zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Bedenk goed wat u wilt maken en wat u hiervoor nodig heeft. Eikenhout is uiterst duurzaam, maar doordat het een natuurproduct is blijft het hout werken. Na verloop van tijd vertoont eikenhout de typische eigenschappen als haarscheurtjes, vochtvlekken en vervorming. Ook kan het een grijze gloed krijgen. Dit alles is niet erg en geeft een mooie natuurlijke uitstraling. Wanneer u hier niet van houdt kunt u eikenhout behandelen met olie of beits.

Ons assortiment eikenhout

Bij Tuinhoutdiscount.nl kunt u verschillende producten van eikenhout kopen. Wilt u zelf aan de slag? Dan kunt u bij ons terecht voor voordelige planken, balken en palen van een uitstekende kwaliteit. Hierbij heeft u keuze uit verschillende soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor planken fijn bezaagd of ga voor balken die glad geschaafd zijn. Alle soorten eikenhout zijn goed te bewerken en gaan lang mee. Wanneer u niet zoveel van klussen houdt dan kunt u ook bij ons terecht voor kant-en-klare toepassingen van eikenhout. Denk hierbij aan tuinschermen, bloembakken of tuinhekjes. Alles is eenvoudig in elkaar te zetten met het bijgeleverde stappenplan. Volop mogelijkheden dus voor in uw tuin. Wilt u meer weten over ons tuinhout of heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice, we vertellen u graag meer. Overigens verkopen wij constructiehout in de houtsoort Eiken in verschillende productensoorten. Een greep hieruit is;

Hou hier rekening mee bij het kopen van Eikenhout

Net zoals bij alle andere houtsoorten, zoals bijvoorbeeld Hardhout en Douglas hout is het ook bij Eikenhout verstandig om rekening te houden met bepaalde punten. Gelukkig hebben wij er alvast een aantal voor u op een rijtje gezet. Wel zo makkelijk!

 • Eikenhout bij Tuinhoutdiscount.nl wordt bestekmatig en vers voor u gezaagd en/of geschaafd. 
 • De levertijden van Eikenhout zijn ongeveer 5 á 6 weken. Hou hier dus rekening mee in uw planning.
 • Het Eikenhout dat wij verkopen wordt vers voor u gezaagd en is dus niet teruggedroogd. Om deze reden raden wij het dan ook ten zeerste af om dit hout binnen te verwerken. 
 • Na verloop van tijd vertoont eikenhout de typische eigenschappen als haarscheurtjes, vochtvlekken en vervorming. Er kan flinke houtwerking optreden door het drogen van het hout.

Eiken, wat is dat voor houtsoort?

Eiken is door veel mensen erg geliefd. Het hout heeft bij bijvoorbeeld een overkapping met plat dak een erg luxe uitstraling die tegelijkertijd ook voor een hoop warmte zorgt, qua uitstraling een beetje te vergelijken met Douglas hout dus. Door de grove vlammen en spiegels is het hout simpelweg prachtig om te zien. Eikenhout is een Europees soort Hardhout en is dus enorm duurzam in gebruik. Dit is dan ook één van de redenen dat de houtsoort ook werd gebruikt voor bijvoorbeeld de fundering van de huizen in het oude Amsterdam. Het Eikenhout dat wij bij Tuinhoutdiscount.nl verkopen wordt bestekmatig en vers voor u gezaagd en/of geschaafd. Dit betekent dat het hout nog erg vochtig is. Om deze reden raden wij dan ook af om het Eikenhout van Tuinhoutdiscount.nl binnen te gebruiken. Mocht u dit toch wel willen doen, dan adviseren wij u het hout eerst goed terug te drogen. Door het hout eerst terug te drogen voorkomt u dat het hout na verwerking enorm zal gaan werken, scheuren en draaien. Benieuwd wat wij u nog meer zouden adviseren rondom het gebruik van Eiken? Neem eens contact op met één van onze specialisten, wij helpen u graag verder!

Eiken, wat zijn de voordelen en nadelen?

Net zoals elke andere houtsoort heeft Eikenhout zijn voor- en nadelen. Welke dat precies zijn zullen wij hieronder even voor u opsommen.

Voordelen van Eiken

 • Gemakkelijk te bewerken
 • Een mooie nerf en bijzondere kleur
 • Erg sterk en duurzaam hout
 • Kan voor buiten gebruikt worden (bij het Eiken hout van Tuinhoutdiscount.nl raden wij binnen gebruik af).

Nadelen van Eiken

 • Eiken is een wat duurdere houtsoort
 • Aftekenen op het hout kan lastig zijn
 • Het hout werkt meer dan een gemiddelde houtsoort

De levensduur verlengen met de juiste behandeling

Wilt u het hout goed behandelen om zo niet alleen het uiterlijk van het hout, maar ook de verwachte levensduur te verbeteren? Dat kan! Het opschuren van het hout zorgt al voor een mooi resultaat. U kunt het hout hierna ook afwerken met olie of beits. Wij adviseren hiervoor een transparante afwerking te gebruiken, daar het hout van zichzelf erg mooi is en u zo niet het karakter van het hout verliest. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij van het merk Remmers een aantal producten die u hiervoor kunt gebruiken.