Blog

Welke soorten tuinverlichting zijn er allemaal?

Welke soorten tuinverlichting zijn er allemaal?

Het is belangrijk om bij het kiezen van de juiste tuinverlichting met een aantal zaken rekening te houden. Het is goed om een lichtplan te hebben en ook om de juiste keuzes hierbij te maken. We bespreken graag de tips en de mogelijkheden met u in dit artikel om zo de tuin op de best mogelijke manier te verlichten. We weten zeker dat u hier optimaal gebruik van kunt maken en zo een goed eindresultaat krijgt. Laten we starten met het bespreken van de verschillende mogelijkheden. 

De paaltjes in de tuin

Het is goed om de paaltjes verlichting te gebruiken om een wandelpad op te lichten. Het pad is dan goed verlicht en u start niet per abuis in de tuin. Het is goed om de paaltjes om de meter te plaatsen om een optimale verlichting te krijgen. Het is goed om ze rondom het pad te plaatsen. 

Geïntegreerd licht

Het is ook mogelijk om platte armaturen te gebruiken in het grind of bij de tegels. Het is ook mooi om het in een trap te integreren. De trap wordt mooi geaccentueerd en het is zo mogelijk om te zien waar u loopt. Het is geweldig om ook een waterpartij mee te verlichten. Het ziet er zeer mooi uit. 

Welke soorten tuinverlichting zijn er allemaal?

De wandverlichting

Wilt u een deel van de schutting of een muur verlichten? Dan is het goed om voor wandverlichting te kiezen. Kies voor een wandarmatuur met de juiste kleur. Het is zo mogelijk om met de lamp een gebundeld licht op de muur te schijnen. De lenzen kunnen vaak gedraaid worden zodat het ook mogelijk om het licht ergens anders op te laten schijnen. Het is mooi om een wandarmatuur te hebben wat bij de tuindeuren staat. 

Spotjes in de tuin 

Wanneer u een boom of een beeld of zonnewijzer in de tuin heeft staan is het mooi om hier een grondspot bij te gebruiken. De spot is een soort lamp met een hoge lichtintensiteit. Het is belangrijk om de blikvangers op te laten vallen in de tuin> ook op het balkon is het mogelijk om spots te gebruiken. Het is erg mooi om zo de ogen een specifieke richting in te duwen. 

Ga voor smart

De afgelopen tijd is het helemaal in om ook de tuinverlichting helemaal smart, ook wel slim genoemd, te maken. Met dit soort slimme verlichting automatiseert u de verlichting in de tuin en heeft u hier geen omkijken meer naar. Geen lichtknopjes aan of uitzetten, maar alles via een timer, via een slimme sensor of via de app op uw smartphone. Dat is toch ideaal!?

De koetslamp

Natuurlijk is het ook mogelijk om een koetslamp te gebruiken in de tuin. Het is een oude lamp met vier tot zes ruitjes. Ze zien er zeer mooi uit en zijn ook als hanglamp te verkrijgen. Het is mooi om het bij een vijver te plaatsen of achterin de tuin. Je ziet ze soms ook op een statief waardoor het meer een lantaarnpaal lijkt. 

De tuinverlichting verstandig kopen 

Het is belangrijk om de tuinverlichting te kopen welke past bij uw tuin. Het is handig om met een specialist te spreken om zo de juiste lampen te kiezen. Een kleine plattegrond maakt het mogelijk om de juiste keuzes te maken en te nemen. Kijk naar de verschillende opties om een goede match te krijgen van de verlichting met uw tuin. De tuinverlichting is in verschillende prijsklassen beschikbaar, waardoor er eigenlijk voor iedereen wel een match is te vinden.