Onze winkel en showroom zijn gesloten tot 3 maart. Bestellen online wel mogelijk!

Blog

Wat is een boeideel en waarom zit deze op mijn overkapping?

Boeidelen Tuinhoutdiscount.nl

Heeft u een overkapping of dakkapel en weet u niet waarom daar een boeideel op zit? Het kan ook zijn dat u van plan bent een dakkapel of overkapping te plaatsen en niet weet waarom daar een boeideel bij hoort. In dit artikel wordt uitgelegd wat een boeideel is en waar deze voor dient. Verder wordt er toegelicht waarom Douglas hout geschikt is voor boeidelen.

Wat is een boeideel en waar dient het voor?

Een boeideel is een vorm van dakrandafwerking. Deze afwerking kan zijn van een dakgoot, de onderzijde van een plat dan of rond het dak van een dakkapel. Een boeideel is gemaakt voor de bescherming en afwerking van het dak. Het is belangrijk dat deze goed worden onderhouden omdat deze vaak zijn gemaakt van hout en kunststof. Als het onderhoud niet goed wordt bijgehouden kan het zijn dat deze moet worden vervangen. Het is dus verstandig tijdig onderhoud te plegen omdat het vervangen van boeidelen erg duur zijn. Als u lekkages opmerkt is het noodzakelijk meteen contact op te nemen met een bedrijf welke onderhoud kan plegen. De meeste dakdekkers kunnen u hierbij helpen.

Waar zijn boeidelen van gemaakt?

Boeidelen zijn van verschillende materialen gemaakt. Eigenlijk gaat hem om drie soorten materiaal, namelijk kunststof, hout en trespa. Douglas is een soort hout wat vaak gebruikt wordt bij de productie van boeidelen. Douglas boeidelen zien er mooi uit maar vragen veel onderhoud. Douglashout is een naaldsoort hout afkomstig uit Noord-West Europa. Er zitten vele voordelen aan Douglas hout omdat het van nature een redelijke duurzaamheid heeft. Naast het kiezen voor Douglas hout als boeideel is het ook mogelijk om te kiezen voor kunststof. Het is hierbij echter wel te adviseren dat dit bij het geheel van bijvoorbeeld de overkapping of de dakkapel moet passen. Plaatst u een houten overkapping? Dan is het vaak geen gezicht als hier een kunststof boeideel op komt. Overigens zijn kunststof boeidelen over het algemeen duurder dan die van Douglas hout.