Blog

Wanneer tuinhuis isoleren?

Heeft u een tuinhuisje dan kan het zijn dat u overweegt om dit te isoleren. Ook als het tuinhuis alleen is bedoeld om in de winter de tuinstoelen in op te bergen of als fietsenschuurtje kan het zeker het overwegen waard zijn om te kiezen voor isolatie. Isoleren heeft namelijk heel veel voordelen. Een belangrijk voordeel is dat uw tuinhuis of blokhut veel langer meegaat. Daarnaast kunt u uw tuinhuis na isolatie voor meer dingen gebruiken dan alleen maar extra opbergruimte.

Een tuinhuis kan veel functies hebben

Een tuinhuis kan verschillende functies hebben. Zeker als u kiest voor isoleren. Zo kunt u er een werkruimte van maken als u regelmatig thuis werkt en dat rustig en geconcentreerd wilt doen. Beroemde schrijvers en schilders werkten vaak in een tuinhuis waar ze niet door anderen konden worden gestoord. Een tuinhuis kan ook dienen als nachtverblijf voor dieren. U kunt er bijvoorbeeld een warm plekje maken zodat de kat kan schuilen voor regen en kou. En u kunt er natuurlijk gewoon een gezellig zitje in zetten zodat u er heerlijk ontspannen kunt lezen of bezoek ontvangen. Als het tuinhuis is geïsoleerd kunt u het vrijwel het hele jaar door gebruiken.

Hoe tuinhuis isoleren?

Heeft u eenmaal het besluit genomen dat u uw tuinhuis of blokhut wilt isoleren, dan wilt u natuurlijk graag weten hoe u dit aanpakt. Wij hebben daarom een blog over het isoleren van een tuinhuis voor u gemaakt. Hierin leest u niet alleen wat de voordelen zijn van een geïsoleerd tuinhuis maar ook hoe u dit het beste aanpakt. Met deze tips moet het de enigszins ervaren doe-het-zelver lukken om een blokhut van isolatie te voorzien.

Mag ik een blokhut in mijn tuin plaatsen?

Steeds meer gemeenten versoepelen de regels voor het plaatsen van ‘bebouwing’ in de eigen tuin. Vroeger moest voor zo ongeveer alles een vergunning worden aangevraagd. Nu is dat vaak niet meer nodig. U mag in de meeste gevallen een bepaald percentage van de achtertuin bebouwen met een schuurtje, blokhut of tuinhuis. Raadpleeg de regels die uw gemeente hiervoor heeft, om problemen te voorkomen. Als uw bouwsel niet aan de regels voldoet dan kan de gemeente namelijk eisen dat u dit weer afbreekt. Als u uw tuinhuis zelf plaatst dan is het natuurlijk raadzaam om de isolatie direct aan te brengen zodat u hier later geen omkijken meer naar heeft. Na isolatie kunt u uw tuinhuis in de winter gemakkelijk warm stoken met een elektrisch kacheltje als u er ook in de koude maanden van het jaar wilt kunnen verblijven.

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Online Houthandel Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.