Blog

Waar rekening mee houden bij het kiezen van een veranda?

Waar rekening mee houden bij het kiezen van een veranda?

Wilt u een veranda in de tuin gaan zetten? Steeds meer mensen kiezen hiervoor. Natuurlijk met de simpele en logische reden dat het een verrijking is voor de tuin. Met een veranda ontstaat er meer ruimte in de tuin en is het mogelijk om de waarde te laten stijgen van uw huis. Wij helpen u graag op weg bij het kiezen van de juiste veranda voor uw situatie.

Het doel van de veranda

Een veranda is te gebruiken voor meerdere doeleinden. Het is belangrijk om vooraf te bedenken waar u de veranda voor wilt gebruiken. De veranda kan een opslagplek zijn voor gereedschap of tuinspullen, een plek om lekker te chillen, om een boek te lezen of om heerlijk onder te gaan eten. Afhankelijk van het doel is het mogelijk om een veranda te kiezen die bij uw woning en het doel past. 

De juiste materialen 

Veranda’s zijn uit verschillende materialen te realiseren. Het kan gaan om een houten veranda (bijvoorbeeld van Douglas hout), een aluminium veranda of een kunststof veranda. Het materiaal is bepalend voor hoe de veranda en mogelijk ook de overkapping eruit komt te zien. Hout zorgt voor een landelijke en meer warme look/uitstraling. Een wat meer modern huis zal sneller kiezen voor een aluminium of kunststof veranda. Dit zijn over het algemeen veranda’s waar u op de lange termijn minder onderhoud aan heeft. Een houten veranda dient u om de paar jaar te behandelen en bij te werken om de levensduur te maximaliseren. Uiteraard krijgt u hiervoor wel weer een hoop terug in sfeer en uitstraling. 

Waar rekening mee houden bij het kiezen van een veranda?

De overkapping

Om een veranda af te maken is het mogelijk om ook te kiezen voor een overkapping. Hierbij is het belangrijk dat hij waterdicht is. Ook glazen schuifwanden in de overkapping en in de veranda zijn een slimme keuze. Zo ontstaat er een warme extra kamer bij het huis en in sommige gevallen mag u hierdoor de extra vierkante meters meerekenen bij het totaal van de woning.

Waar komt de veranda? 

Houdt er ook rekening mee waar de veranda komt. Is de veranda op het zuiden gericht? Kunt u de gehele dag genieten van de zon? Hoe is de ondergrond? Kunt u ook een airco plaatsen of verwarming als u een overkapping hebt met een glazen schuifwand? Welke opties zijn er allemaal? Wilt u meer licht of maakt het niet uit? Door alle vragen goed te beantwoorden is het mogelijk om de juiste veranda te kiezen.

Waar rekening mee houden bij het kiezen van een veranda?

Het budget

Het is natuurlijk afhankelijk van het budget welke verschillende keuzes u gaat maken. Het materiaal kent verschillende prijzen. Ook het formaat van de veranda is bepalend voor de kosten. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe goed de ondergrond is. Ligt er al een stenen terras waar u de veranda op kunt bouwen? Het is handig om de verschillende opties te bekijken, een begroting te maken om hierop gebaseerd de juiste keuze te maken. 

Genieten 

Wanneer de veranda er eenmaal is, is het volop genieten van de veranda. Zeker op de zonnige dagen zult u veel genieten van de zon, een goed boek, uw gezelschap, wat te drinken of een heerlijke maaltijd. Het begint allemaal bij het maken van de plannen en het bestellen van uw nieuwe veranda.