Blog

Waar op letten bij het kopen van een picknicktafel of picknickset?

Picknicktafels bij Tuinhoutdiscount.nl

Niet iedereen koopt elke dag een picknicktafel of picknickset en dus is het zaak om u goed in te lezen alvorens u een keuze maakt. Er zijn namelijk verschillende elementen om rekening mee te houden alvorens u een dergelijke keuze maakt. Welke dit precies zijn? Dat vertellen wij, van Tuinhoutdiscount.nl, u in deze blog. Wel zo makkelijk!

Afmetingen

Uiteraard is het zaak om goed te letten op de afmetingen/maten van de picknicktafel. Niet elke tafel past op de plek die u voor ogen heeft en het zou zonde zijn als de picknickset nét niet goed past op deze plek. Let dus goed op de afmetingen. Zitten de zitplaatsen vast aan de tafel? Dan kunt u hiervoor gewoon de buitenmaten hanteren. Is dit echter niet het geval en bestaat de picknickset uit een tuintafel en twee losse tuinbanken? Houdt er dan rekening mee dat het kan zijn dat er bijvoorbeeld met de banken kan worden geschoven. Iets meer ruimte is dan dus vaak wenselijk.

Aantal zitplaatsen

Naast de maatvoering van de picknicktafel is het tevens zaak om te letten op het aantal zitplekken die de tuinset te bieden heeft. Zo kan het zijn dat u een gezin van vijf heeft en de picknicktafel slechts plek heeft voor vier personen. Niet helemaal gewenst denken wij zo. Hou er naast het vaste aantal mensen binnen uw gezin ook rekening mee dat het kan voorkomen dat u bezoek krijgt en dat ook deze mensen vaak aan tafel willen kunnen zitten.

Picknicktafels bij Tuinhoutdiscount.nl

Ontwerp en stijl

Uiteraard is niet alles even praktisch en moet er ook rekening worden gehouden met wat het oog wil. Zo is het vaak niet helemaal mooi als er wordt gekozen voor een teak houten picknicktafel wanneer uw hele tuin industrieel is ingericht. Hou er dus rekening mee dat de picknickset helemaal in uw stijl past. Zo kunt u er nog vele jaren van genieten.

Duurzaamheid

Wanneer er is gekeken naar de praktische kant in de vorm van maatvoeringen en zitplaatsen en ook de stijl van de set is meegenomen is het ook nog zaak om rekening te houden met de materialen waarvan de picknicktafel is gemaakt. Wilt u lang van de set kunnen genieten? Dan is het aangeraden dit mee te laten wegen in het maken van uw keuze. Een Hardhouten picknicktafel gaat bijvoorbeeld een stuk langer meer dan een Douglas picknicktafel.

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.