Blog

4 voordelen van een verticale schutting

Vaak kiezen mensen voor een horizontale schutting, in 2019 zal dit echter veranderen. Bij Tuinhoutdiscount.nl zien wij steeds meer mensen die kiezen voor een verticale schutting. Waarom? Een hele goede vraag! Wij gingen op onderzoek uit en kwamen al snel vier voordelen van het plaatsen van een verticale schutting tegen.

Een tuin die optisch groter lijkt

Een schutting met horizontale planken zorgt er vaak al snel voor dat een tuin rommelig overkomt. Door de planken van de schutting verticaal te monteren vormt de schutting voor het oog één wand en creëert u meer rust voor uzelf in de tuin.

Zelf de maat van de schutting bepalen

Gaat u aan de slag met een verticale schutting? Dan is het mogelijk om hierbij niet te kiezen voor standaard tuinschermen. U zou bijvoorbeeld zelf de schutting kunnen gaan maken met schuttingplanken en schuttingpalen. Op deze manier heeft u zelf de volledige controle over de maatvoering en de look van de schutting (over dit laatste later meer). Wilt u bijvoorbeeld een schutting die 1,70m hoog is? Geen probleem, u zaagt immers de planken op de maat die u zelf wilt. Ook is het een voordeel bij tuinen met een afwijkende afmeting. Waar bij een vast tuinscherm een heel tuinscherm aangeschaft en verzaagd zou moeten worden, is dit bij een maatwerk verticale schutting al mogelijk met één plank.

Geen ongewenste gasten in uw tuin

In tegenstelling tot een horizontale schutting, die kan dienen als een soort ladder, is het bij een verticale schutting vaak moeilijker om hier overheen te klimmen. Een ideale manier dus om ongewenste gasten uit de tuin te weren.

Een strakke look

Wilt u een tuin creëren die eens een keer anders is dan die van anderen? Dan is het zaak nu trendsetter te worden en aan de slag te gaan met een verticale schutting. Een mooie strakke look in in de tuin is vaak meer een garantie dan een mogelijkheid bij een verticaal tuinscherm.

Advies over uw schutting?

Graag voor u uw keuze maakt eerst eens het gesprek aangaan met één van onze specialisten en de vele verschillende mogelijkheden eens rustig doornemen of in het echt bekijken? Neem contact met ons op of kom langs in onze compleet unieke en volledig overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad. De koffie staat al voor u klaar!