Blog

Voordelen van een overkapping, tuinkamer of veranda met een plat dak

Voordelen van een overkapping, tuinkamer of veranda met een plat dak

Net zoals elk andere product heeft ook een overkapping, tuinkamer of veranda met een plat dak zo zijn voordelen. Welke dit precies zijn hebben wij zo duidelijk mogelijk geprobeerd te omschrijven in deze blog. Heeft u naar aanleiding van deze blog vragen of gaat u graag eens het gesprek aan met één van onze specialisten? Neem dan gerust contact op of kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2.

Besparing in kosten

Vaak zijn projecten waarbij een overkapping op maat, tuinkamer of veranda wordt gerealiseerd niet goedkoop. Het is in elk geval altijd een flinke investering die u doet in uw woning/tuin. Om deze reden zijn de kosten die hierbij komen kijken niet onbelangrijk. Het voordeel van een overkapping met een plat dak? Deze zijn vaak relatief goedkoper dan een overkapping met een schuin dak zoals bijvoorbeeld een kapschuur of een zadeldak. Dit prijsverschil zit 'm vooral in het feit dat er voor het realiseren van een schuin dak meer werk, tijd en materiaal komt kijken. 

Geen vergunning nodig

Bij het bouwen van een overkapping met een schuin dak is het grote vraagstuk vaak de vergunning die men bij de lokale overheid moet aanvragen. Deze vergunning zit 'm vaak in de hoogte van de bouw. Omdat de overkapping met plat dak in vrijwel alle gevallen niet een dergelijke hoogte krijgt hoeft deze vergunning voor deze bouwwerken niet aangevraagd te worden en dat scheelt een hoop gedoe.

Overigens adviseren wij u wel om de vergunningsaanvragen goed af te spreken met de gemeente. Er zijn namelijk nog meer regels verbonden aan het bouwen van een schuur.

Voordelen van een overkapping, tuinkamer of veranda met een plat dak

Geen last van water

Bij een overkapping met plat dak adviseren wij bij Tuinhoutdiscount.nl altijd het gebruik van EPDM-dakbedekking. Van tuinhout is over het algemeen goed bekend dat het hout werkt en dus wil er wel eens een plek ontstaan op het dak waar het water ietwat blijft liggen. Bij de overkapping waarbij er gebruik is gemaak van EPDM-dakbedekking is dit geen enkel probleem. Uiteraard is het noodzakelijk om de overkapping te voorzien van een goede afwatering, maar door het gebruik van EPDM is het dak altijd volledig waterdicht. De rubberlaag zorgt er simpelweg voor dat er geen water bij uw dakbeschot kan komen en dat er zich dus geen schimmelvorming of lekkage voor kan doen.

Een groen dak

Nog een voordeel van een plat dak? Dat is dat u het dak niet de hele dag hoeft te zien. Ziet u het dak bijvoorbeeld toch nog wel via één van de ramen in uw huis? Dan is het een mogelijkheid om te gaan voor een hele populaire aanpak. Namelijk het dak beleggen met groen. Door te gaan voor een groen dak valt de overkapping van bovenaf mooi weg in de natuur en is de overkapping een walhalla voor natuurlijke elementen. Zo heeft u een overkapping, maar valt deze vanuit de lucht amper op.

Voordelen van een overkapping, tuinkamer of veranda met een plat dak

'Gratis' stroom met zonnepanelen

Naast dat u het dak groen kunt maken, zoals in de alinea hiervoor benoemd, is het ook mogelijk om nog een stap verder te gaan in duurzaamheid. U zou er namelijk ook voor kunnen kiezen om de overkapping of veranda te beleggen met zonnepanelen. Wat dit u opleverd? Afhankelijk van de grootte van de overkapping een aardige smak stroom die u maandelijks van uw energierekening af kunt trekken.

Overkapping op maat bij Tuinhoutdiscount.nl

Bent u op zoek naar een overkapping die precies past in uw plaatje? Laat u graag eens een specialist kijken naar uw plannen? Geen enkel probleem! In onze showroom van ruim 1100m2 treft u naast een enorme hoeveelheid voorbeelden van de mogelijkheden ook een x-aantal specialisten die graag het gesprek met u aangaan. Hebben wij uw wensen in kaart? Dan kunnen wij in veel gevallen zelfs een 3D-tekening op maat voor u maken. Ideaal toch? Kom dus vooral langs in onze showroom of vraag een offerte aan!