Blog

4 voordelen van een houten veranda in de tuin

De ideale schakel tussen de tuin en de woning is de veranda. Het is een luxe waar veel mensen van dromen. In Nederland komen ze nog niet zoveel voor als in andere landen. U ziet echter wel steeds vaker een houten veranda. Een veranda aan huis is erg prettig. Wanneer het buiten lekker weer is kunt u er heerlijk zitten en ontspannen. Het is prettig om van ieder zonnestraaltje te kunnen genieten buiten. Er zijn nog veel meer voordelen van een houten veranda kopen. Wij, van Tuinhoutdiscount.nl, hebben alvast vier mooie voordelen die bij een veranda komen kijken voor u op een rijtje gezet. Wel zo makkelijk toch?! 

De waardestijging van uw woning

Een veranda is een unieke feature bij een huis. Het laat de waarde van uw woning stijgen. Het wordt gezien als een pluspunt en aanvulling op de woning. In de regel is de waardestijging van de woning gelijk aan de investering van de houten veranda. De waardestijging kan hoger zijn als de veranda goed wordt aangelegd (en goed wordt onderhouden). In sommige situaties is de veranda zo’n waardevolle aanvulling op de tuin en het huis dat de waardestijging hoger is dan de kosten. Belangrijker nog dan de waardestijging is uiteraard de stijging van uw woongenot. U zult volop plezier hebben van uw eigen veranda.  

Energiebesparing en een goede isolatie 

Nederlanders worden steeds energiebewuster. Met de stijgende energiekosten is dit niet vreemd. Een onverwacht voordeel van een veranda is de energiebesparing die ontstaat. De veranda is namelijk een extra isolatie van de woning. Wanneer de houten veranda, van bijvoorbeeld Douglas hout, ook van een glazen pui wordt voorzien werkt het nog beter als een isolatie. De wind waait niet zo naar binnen en er is een extra ruimte die isolerend werkt. De wind wordt gebroken en er is minder warmteverlies in de koude maanden van het jaar. 

Ieder seizoen genieten van de tuin 

Het is nu mogelijk om praktisch ieder seizoen naar buiten te gaan. Wanneer er voldoende zon is en het aangenaam warm is op de veranda kunt u er gaan zitten. Het wordt in de winter nog wat knusser met een tuinhaard, vuurschaal of vuurkorf. Het is erg prettig. Als de veranda overkapt is kunt u zelfs wanneer het regent er heerlijk zitten. U kunt zo nog meer genieten van uw tuin en de heerlijke buitenlucht. 

Een veranda voor iedere woning

Er zijn verschillende soorten veranda’s waar u uit kunt kiezen. Ook kunt u een veranda op maat laten maken. U kunt de veranda in dit geval helemaal afstemmen op uw eigen woning. Een klassieke woning vraagt om een andere stijl dan een moderne woning. Ook de grootte van de woning is bepalend voor de veranda. Een houten veranda aan huis staat goed bij het ene huis. Bij een andere woning is meer glaswerk juist een aanrader. Door de verschillende soorten veranda’s kunt u altijd een veranda kopen die bij uw huis past. U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor fijnbezaagde Douglas palen van 15x15cm, maar u kunt ook kiezen voor gladde (geschaafde) palen van 12x12cm. Het ligt er maar net aan waar uw voorkeur naar uit gaat.

De investering en de voordelen 

U ziet dat een veranda meer voordelen biedt dan slechts prettig buiten zitten. Het is een waardevolle aanvulling op uw huis. Het zorgt ook voor een waardestijging en zelfs een kostenbesparing op de energierekening. De investering in de veranda is daarom zeker te rechtvaardigen. Helemaal doordat uw woongenot zal stijgen. In de zomer is het ook gemakkelijker om een grote groep mensen uit te nodigen. Ze kunnen lekker buiten zitten en u kunt uw mooie veranda met hen delen. Wanneer u eenmaal uw eigen veranda heeft zult u zich afvragen waarom u hem niet eerder genomen heeft.