Blog

De voordelen van een hottub in de tuin

De voordelen van een hottub in de tuin

Veel mensen dromen van een eigen hottub in de tuin en met de producten van Tuinhoutdiscount.nl is het mogelijk deze droom te realiseren. Dit voelt aan als de ultieme ontspanning. Er zitten echter nog meer voordelen aan het aanleggen van een eigen spa in de tuin. De hottub werd ooit in Scandinavië bedacht. Daar komen immers ook de warmwaterbronnen in de natuur voor. De originele hottub is dan ook van hout. Al zijn er tegenwoordig ook wel andere modellen te zien. Het is interessant om eens dieper in te gaan op alle pluspunten die een eigen hottub met zich meebrengt. Het gaat dan meer dan alleen om lekker ontspannen in het warme water. Denk hierbij aan het totale plaatje van een mooie hottub van tuinhout die is geplaatst op een mooie vlonder en in een oase van rust.

Het voordeel van stressvermindering

In de eerste plaats is de hottub de ideale plek om van stress af te komen. Dat komt door het warme water. Ook de mogelijkheden om met stralen een massage te krijgen werkt ontspannend. Zelfs het gevoel van gewichtloosheid in het water helpt mee aan stressvermindering. Ook de mate waarin angst ervaren wordt, neemt snel af. Het is zelfs zo dat het geluid van water vaak een ontspannend effect heeft op mensen. Wie de hottub op een mooie plek zet, helpt zelf extra mee aan de stressvermindering. De juiste wijze van bouwen en plaatsen is belangrijk. De specialist van Tuinhoutdiscount.nl staat u graag bij.

Het voordeel voor de fysieke gesteldheid

Een hottub kan ook worden ingezet bij lichamelijke pijnen. Denk aan klachten aan de gewrichten of spieren. Ook voor verschillende chronische pijnen is het de oplossing. De manier waarop dit werkt, wordt ook wel hydrotherapie genoemd. De factoren warmte, massage en gewichtloosheid dragen hier allemaal aan bij. Dat komt onder andere doordat de bloedtoevoer wordt verbeterd. Dit leidt dan weer tot een versneld herstel. Bovendien ervaart u geen belasting dankzij de gewichtloosheid. Dit geeft ruimte om de pijn te laten wegtrekken. Hoewel deze therapie niet gemaakt is voor hottubs, kan er thuis wel in grote mate van genoten worden. Het is bijvoorbeeld ook interessant om dit te doen na het intensief sporten.

Het voordeel van het verlagen van de bloeddruk

De watertemperatuur zorgt ervoor dat het lichaam meer hitte moet afvoeren. Daar moet het hart voor werken. Dit betekent dat de vloedstroom zal versnellen en er meer zuurstof wordt opgenomen. Dit helpt bij het laten herstellen van het lichaam. Het zorgt er onder andere voor dat de cellen in het lichaam uitzetten. Daardoor zakt de bloeddruk. Dit is altijd belangrijk voor de gezondheid. Zeker waar het gaat om de gezondheid van het hart en de bloedvaten is dit van belang.

Het voordeel voor de huid

Ook de huid kan profiteren van een hottub. Dit staat in relatie tot het verlagen van het stressniveau. Stress heeft namelijk een effect op de huid. Wanneer er minder stress ervaren wordt, dan zal de gezondheid van de huid er juist op vooruit gaan. Ook dit heeft te maken met het warme water. De opvoering van de bloedcirculatie brengt ook meer zuurstof naar de huid. Deze zal daardoor meer gaan glanzen. Dit is een belangrijk teken van goede gezondheid.