Blog

Voordelen van het gebruik van composiet vlonderplanken

De voordelen van composiet vlonderplanken

Steeds vaker kiezen mensen voor het gebruik van composiet vlonderplanken in plaats van bijvoorbeeld hardhouten vlonderplanken of douglas vlonderplanken, maar waarom is dit eigenlijk het geval? Wat zijn de redenen dat mensen composiet boven hout verkiezen? Wij zijn hierin gedoken en leggen u graag een aantal voordelen van composiet vlonderplanken voor. 

Onderhoudsarm

Waar het bij vlonderplanken van Douglas hout of vlonderplanken van hardhout vaak wel het advies is om de planken te behandelen voor het behoud van de kleur of ter verduurzaming met bijvoorbeeld tuinhoutolie, Bangkirai olie of HK-Lazuur van het merk Remmers, is dit bij composiet vlonderplanken niet nodig. De planken zijn van zichzelf al erg duurzaam en verkleuren niet. Geen reden dus om ze extra te behandelen! Enkel eens in de zoveel tijd schoonmaken is het advies, dit om eventuele gladheid te voorkomen. Meer is er niet nodig.

Composiet zal niet kromtrekken of scheuren

Nog een mooi voordeel van composiet is dat het niet zoveel werkt als dat u van normaal hout gewend bent. Zo werken de vlonderplanken van Supradeck bijvoorbeeld slechts 1mm in de lengte en helemaal niet in de breedte. Op deze manier kunt u de planken dus erg strak monteren en zit u niet na enkele maanden met planken die krom zijn gaan staan bij uw vlonder. Ideaal!

Kindvriendelijk

Wat composiet vlonderplanken nu precies kindvriendelijk maakt? Dat is vooral het feit dat, in tegenstelling tot reguliere vlonderplanken van hout, composiet vlonderplanken geen splinters hebben en volledig glad zijn. Op deze manier is het dus veilig om uw kinderen over de planken te laten lopen en ze er op te laten spelen.

Verschillende composiet vlonderplanken bij Tuinhoutdiscount.nl

Bij Tuinhoutdiscount.nl beschikken wij over verschillende composiet vlonderplanken. Ze verschillen in kleur, structuur en afmetingen, maar ook van merk. Tuinhoutdiscount.nl is namelijk officieel dealer van Supradeck, Elephant, DuoWood en Eva-Last. Een mooi compleet assortiment waar voor ieder wat wils in zit. Zo slaagt iedereen die bij Tuinhoutdiscount.nl komt kijken en zoeken naar de geschikte composiet vlonderplanken. Naast een breed assortiment kunt u vrijwel alle composiet vlonderplanken ook nog eens in het echt komen bekijken in onze overdekte showroom alvorens u een definitieve keuze maakt. Wel zo handig toch?