Blog

Tips voor het verzorgen van bananenplanten in de tuin

Een bananenplant in de tuin is natuurlijk prachtig, maar hoe verzorg je deze plant nu eigenlijk? Wij geven een aantal tips!

Een bananenplant in de tuin is natuurlijk prachtig, maar hoe verzorg je deze plant nu eigenlijk? De planten zijn niet altijd even goedkoop in aanschaf en daarom is het dus zaak om er zuinig mee om te gaan. Hoe u dit het beste kunt doen? Door in ieder geval alvast onze tips te lezen in dit artikel!

Ruimte is het sleutelwoord

Een bananenplant is van oorsprong een plant uit de jungle. In de jungle was de plant enorm veel ruimte gewend en dus is het zaak ook dit te realiseren bij u in de tuin. Zet de plant dus altijd in een grote plantenbak.

Bananenplanten houden van zon

Zorg dat de planten lekker in de zon worden gepositioneerd. Hier zijn bananenplanten namelijk dol op. Uiteraard hoeft de plant niet de gehele dag in de zon te staan, maar een paar uur goed de zon op een dag is geen enkel probleem en werkt vaak zelfs bevorderend.

tips om de bananenplant in je tuin te verzorgen

Losse bodem bij het planten

Gaat u een banenenplant in de grond planten in bijvoorbeeld een Elan bloembak van Hillhout? Dan is het zaak om het gaat waarin u de plant wilt gaan plaatsen minstens twee keer zo diep te maken als dat de wortelkluit hoog is. Het is zaak om het gaat voor de helft met aarde en de andere helft met hydrokorrels te vullen. De diepte die hierdoor ontstaat geeft de plant de kans om goed te wortelen in de losse bodem die hierdoor is ontstaan. 

Drinken, drinken en nog eens drinken

Een bananenplant staat erom bekend dat deze enorm veel water nodig heeft. Dit is ook écht zo. Een bananenplant kan op een dag namelijk wel tot 10 liter water opnemen. Het is dus zaak om de plant goed vochtig te houden, anders zal deze, vooral bij warm weer, niet zo heel lang overleven. 

Lekker warm overwinteren

In principe kan de plant ook in de winter overleven in de Nederlandse grond. De bladeren zullen afsterven, maar de wortels blijven leven. Liever 100% zekerheid hebben op de overleving van uw bananenplant? Graaf dan de plant uit en laat hem tijdens de vorst binnen overwinteren!