Blog

3 tips voor een kindvriendelijke tuin

Buitenspelen hoort bij kinderen en vrijwel iedereen is het er over eens dat kinderen tegenwoordig te veel tijd binnen doorbrengen en te veel achter een beeldscherm zitten. Stuurt u uw kinderen ook graag de tuin in wanneer het mooi weer is? Dan is het wel zaak om er voor te zorgen dat de tuin veilig en kind proof is. Wij geven 3 eenvoudige tips voor een kindvriendelijke tuin. Wel zo handig!

Zorg voor een goede ondergrond

Wanneer kinderen spelen zit de kans er dik in dat het kind ook een keer struikelt over zijn of haar eigen voeten. Balans is bij kinderen van een bepaalde leeftijd nou eenmaal niet altijd de sterkste kant van het kind. Om hierop in te spelen en om uw kind behoorlijk wat pijntjes te besparen is het zaak om de ondergrond waarop de kinderen spelen in de tuin hierop af te stemmen. Hoe u dit doet? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lekker gazon waar ze een balletje kunnen trappen en zacht kunnen vallen. Geen zin om gras te moeten maaien? Dan zijn de rubbertegels voor op de grond wellicht een mooie oplossing!

Zorg voor voldoende schaduw

Waar zon is, is warmte en de kans op verbranding. Vooral wanneer kinderen heerlijk aan het buiten spelen zijn in de tuin is het vrij eenvoudig om dit eens te vergeten. Gun de kinderen dus ook een stukje verkoeling en bescherm ze tegen verbranding van de huid door bijvoorbeeld gebruik te maken van een overkapping van Douglas hout of, wanneer de ruimte in het budget minder is, van een schaduwdoek.

Behandel buiten net als binnen

Wanneer u uw inrichting aanpast op kinderen (binnenshuis) dan moet alles zo veilig mogelijk. Het is zaak om buiten net zo te behandelen als binnen. Geen items met gekke punten en geen rare onverwachte afstapjes in de tuin.