Blog

Tips voor het inrichten van uw houten overkapping

Tips voor het inrichten van uw houten overkapping

Het is heerlijk om van een overkapping te genieten in de tuin. Het is een beschutte plek tegen de harde wind, de felle zon en ook wanneer het hard regent. Het is mogelijk om onder de overkapping heerlijk tot rust te komen en er gezellig te zitten met vrienden en familie. U wilt natuurlijk een overkapping waar u optimaal van kunt genieten. We hebben hieronder een aantal tips geplaatst om u te helpen om maximaal plezier te krijgen van uw Douglas houten overkapping.

Groen in de overkapping

Het is een trend die niet meer te stoppen is. Tevens is heteen trend welke sterk groeit. U ziet steeds vaker kant en klare wandmodules die direct aan de wand geplaatst kunnen worden bij de overkapping. De wandcassettes zorgen voor een natuurlijk tuinstijl. Ook de planten en de bloemen in de plantenbakken zorgen voor meer sfeer onder de overkapping. Het zorgt daarnaast er ook voor dat de overkapping een schakel van het huis naar de tuin wordt. De biodiversiteit wordt ook beter. Er zijn meer bloemen en dus ook bijen en vlinders in de tuin. Bijen houden van planten en bloemen. Hoe meer groen, hoe meer er gebeurt in de tuin. Kies wel planten die niet in de felle zon hoeven te staan. Wist u trouwens dat planten de bloeddruk verlagen en de spierspanningen verminderen? Het is een extra reden om voor groen te kiezen.

De juiste meubelen

Zorg dat de overkapping een plek wordt waar u zich thuis voelt. Kies voor tuinmeubels die bij u passen. Light u het liefst in de tuin? Of wilt u er ontspannen? Dan is een loungeset een goede keuze. Zit u liever aan tafel om de krant te lezen, een goed boek of met vrienden te eten? Dan is een lange eettafel een goed idee met stevige stoelen. Het is dan genieten met zijn allen. Natuurlijk kunt u ook nog voor een middenweg kiezen. Stoelen die verstelbaar zijn bijvoorbeeld. U kunt dan ook genieten van een televisie uitzending onder uw overkapping.

Tips voor het inrichten van uw houten overkapping

Keramische tegels of vlonders

Het is goed om voor een vloer te kiezen onder de houten overkapping die zorgt voor contrast. Kies niet voor een lariks vlonder vloer bij een lariks overkapping. Kies bijvoorbeeld voor keramische tegels. Ze zijn slijtvast en ideaal om snel schoon te maken. Het is mogelijk om er alle soorten meubels en zaken op te plaatsen. Een houten vloer kan ook. Kies dan voor hardhouten vlonders of geïmpregneerde vlonders. Hardhout is wat duurder. Het gaat echter ook langer mee. Het gaat in de regel 25 jaar mee waar geïmpregneerde vlonders 8 jaar mee gaan. Dat is ruim drie keer zo lang.

De verlichting voor mooie avonden

Het is natuurlijk goed om te zorgen voor de juiste verlichting onder de overkapping. Het zorgt ervoor dat u langer buiten kunt blijven zitten. Ook is het sfeervol als u kiest voor de juiste verlichting. Kies voor een mix van lampen om zo de juiste sfeer te krijgen onder uw houten overkapping. Spotjes, sfeerverlichting en mogelijk zelfs extra verlichting is belangrijk. Zo kunt u goed genieten van uw overkapping.