Blog

Story: "Een plek voor iedereen; om te spelen, rusten én ontdekken."

Hillhout bij Tuinhoutdiscount.nl

 

Voor het seizoen 2021 zijn Tuinhoutdiscount.nl en Hillhout een exclusieve samenwerking aangegaan. In deze samenwerking "Hillhout X Tuinhoutdiscount.nl" zullen wij u nu al inkijk geven in de mogelijkheden die Hillhout voor seizoen 2021 te bieden heeft. Een exclusieve inkijk in mooie project én natuurlijk nieuwe producten.

 

Een houten huis aan zee. Om precies te zijn: een Hillhout op Texel. Je vindt hem op het noordelijkste puntje van het eiland, aan de rand van Vakantiepark De Krim. Het huis is het hart van het leerzame en duurzame project "Natuuravontuur".

 

De Krim Natuuravontuur

Een boerenerf, een verlaten bos en een oude kinderboerderij. En dat aan de rand van een vakantiepark. Alle ruimte voor nieuwe én groene ideeën. De Krim, Staatbosbeheer en SBS 6 programma De Grote Tuinverbouwing sloegen de handen ineen. “We bedachten een mooi plan: De Krim Natuuravontuur”, vertelt Frank de Laat, manager Sport en Recreatie bij De Krim. “Middenin wilden we een houten huis; een plek om te spelen, schuilen, rusten én ontdekken. Het werd een Hillhout.”

 

Hillhout bij Tuinhoutdiscount.nl

 

Eén met de natuur

Aan zee en in het groen. In zo’n natuurlijke omgeving hoort een houten huis met eenzelfde uitstraling. “Dat dacht tuinman Lodewijk ook toen hij het gebied ontwierp”, aldus Frank. “Hij koos voor een robuust huis met schuine daken en een stoere overkapping. De warme kleur van de houten deuren en kozijnen, de donkere geveldelen, de witte daklijsten; een prachtige match met de Texels natuur. Het huis past hier perfect!”

 

“Het is een basispost en verzamelplek met veel beweging, dus het huis moet ook tegen een stootje kunnen.”

 

Behalve mooi moest het huis ook duurzaam zijn. “Met het Natuuravontuur willen we zowel Texel als de natuur dicht bij mensen brengen – onze groene boodschap is heel belangrijk”, legt Frank uit. “Daarom kozen we voor duurzame materialen: hout met keurmerken én een lange levensduur. Er wordt hier gespeeld en geleerd, ons animatieteam is hier thuis, wandelingen beginnen en eindigen hier; het is een basispost en verzamelplek met veel beweging, dus het huis moet ook tegen een stootje kunnen.”

 

Hillhout bij Tuinhoutdiscount.nl

 

Thuis in de natuur

Inmiddels weten bezoekers van het vaste land én van het eiland de plek goed te vinden. “De gasten van het park komen er graag, kinderen genieten hier van het animatieprogramma, de Scouting komt knutselen, wandelaars komen rusten en eten hier hun boterhammen. Er gebeurt hier zóveel. En dat vrijwel het hele jaar door, want we hebben een beschut binnen en overdekt buiten. Een thuis in de natuur, precies wat we voor ogen hadden.”

 

Hillhout bij Tuinhoutdiscount.nl

Bent u op zoek naar een buitenverblijf van hoge kwaliteit? Dan voldoet een buitenverblijf van het merk Hillhout gegarandeerd aan uw wensen. Tuinhoutdiscount.nl helpt u graag bij uw project en kan u, als exclusief dealer van het merk Hillhout, tevens goed helpen bij het realiseren van uw project met producten van het merk Hillhout. Bent u benieuwd naar de producten, heeft u vragen over de mogelijkheden, gaat u graag eens het gesprek aan met één van onze specialisten in Hillhout producten of komt u de producten graag eerst eens in het echt bekijken alvorens u overgaat tot het maken van keuzes? Neem dan contact met ons op, vraag een offerte aan of kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad.