Blog

Welke schroeven gebruikt u in de tuin?

Tuinschroeven

Een veel voorkomend geval is dat men denkt dat schroeven gewoon schroeven zijn en dat elke schroef voor elke klus gebruikt kan worden. Niets is minder waar. Er zit weldegelijk verschil in de verschillende soorten schroeven en waar de één wel geschikt is, is de ander dat vaak niet. Benieuwd welke tuinschroeven wij u adviseren te gebruiken? U leest het in deze blog op Tuinhoutdiscount.nl!

Ik ga een vlonder leggen, welke schroeven gebruik ik?

U wilt in de meeste gevallen nog erg lang kunnen genieten van uw vlonder, het is geen investering voor slechts een korte periode. Om deze reden adviseren wij u hier dan ook niet op te bezuinigen op de schroeven. Bij Tuinhoutdiscount.nl kiezen wij vrijwel altijd om gebruik te maken van RVS vlonderschroeven. Deze RVS schroeven zijn, zoals u misschien nu direct al denkt, inderdaad minder sterk dan verzinkte schroeven. Echter, deze RVS schroeven zijn wel beter bestand tegen de verschillende weersomstandigheden waar uw vlonder mee te maken gaat krijgen. U wilt immers niet dat de schroeven gaan roesten. De vlonderschroeven van Tuinhoutdiscount.nl hebben genoeg sterkte om de werking van het hout aan te kunnen en hebben geen last van corrosie.

Vlonderschroeven koopt u snel bij Tuinhoutdiscount.nl!

Waar wij voorheen alleen schroeven verkochten in onze winkel in Ter Aar bieden wij deze schroeven nu ook extra scherp geprijsd aan op onze webshop. Het grootste deel van ons assortiment schroeven hebben wij op voorraad en kunnen wij snel bij u leveren met onze partner PostNL. U kunt uw schroeven dus voortaan gemakkelijk bestellen bij Tuinhoutdiscount.nl! Één van de soort schroeven die wij ruim hebben opgenomen in ons assortiment zijn onze vlonderschroeven. Wij adviseren u dan ook deze schroeven bij ons aan te schaffen wanneer u van plan bent een vlonder aan te gaan leggen. Heeft u vragen over onze producten? Neem gerust eens contact op met één van onze specialisten op het gebied van tuinschroeven!

Ik ga een overkapping bouwen, met welke schroeven monteer ik deze?

Het bouwen van een overkapping is vaak zwaar werk. En net zoals dat u het zwaar heeft met de montage hebben ook de schroeven het vaak zwaar te verduren en moeten ze flinke gewichten bij elkaar houden. Om deze reden is het bij de bouw van een overkapping dan ook af te raden te kiezen voor een goedkoper, maar minder sterke schroef. Het is van belang dat de schroeven een hoog klembereik hebben en dat ze daarnaast een erg groot draagvlak hebben. Bij Tuinhoutdiscount.nl kunnen wij u hier gelukkig volledig in adviseren en voorzien. Zo hebben wij in ons assortiment tellerkopschroeven of slotbouten. Tellerkopschroeven hebben hierin een licht voordeel omdat deze door de brede tellerkop erg sterk zijn en dat de torx aandrijving zorgt voor snelheid en gemak bij het plaatsen.

Welke schroeven gebruik ik voor schuttingplanken?

Een schutting is een object dat doorgaans veel te verduren krijgt en, net zoals de vlonder, tegen verschillende weersomstandigheden moet kunnen opboksen. Om deze reden adviseren wij ook hierin RVS schroeven te gebruiken. Bij Tuinhoutdiscount.nl in de webshop vallen deze in de categorie spaanplaatschroeven. Zowel bij de vlonderplanken als bij de schuttingplanken geldt dezelfde vuistregel; Door de dikte van de plank te verdubbelen weet u de minimale maat van de benodigde schroef. Bij een plankdikte van 1.8cm heeft u schroeven nodig van bijvoorbeeld 4x40mm.

Wat is het verschil tussen RVS schroeven en verzinkte schroeven?

Waar veel mensen er vaak vanuit gaan dat er enorme verschillen zitten tussen RVS schroeven en verzinkte schroeven is dit in de realiteit niet het geval. Sterker nog, het aantal échte verschillen is terug te brengen naar slechts twee! Het gaat in dit geval om de volgende twee verschillen;

  • De sterkte van de schroef en de kracht die de schroef kan dragen en/of weerstaan. Verzinkte schroeven zijn over het algemeen sterker dan RVS schroeven.

  • De bestendigheid van de schroef tegen de vele verschillende weersomstandigheden. Denk hierbij vooral aan roest door veel neerslag. RVS schroeven kunnen beter tegen de verschillende, vooral natte, weersomstandigheden.

Heeft u vragen over de verschillende schroeven en de vele mogelijkheden? Neem gerust eens contact met ons op om het een en ander rustig samen door te spreken!